Opinie o deweloperach
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Opinie o deweloperach
Postaraj się umówić się na oglądanie mieszkań, gdy jest jeszcze widno. Łatwiej jest wtedy ocenić otoczenie i zauważyć ewentualne nieprawidłowości, zarówno w samym mieszkaniu jak i w budynku. Mogą one być mniej widoczne w sztucznym świetle. Ze względu na intensywną pracę zawodową, oglądanie mieszkań w ciągu dnia jest niełatwe dla wielu osób. Warto jednak w ten sposób przeprowadzić dodatkowe wizytacje przynajmniej w nieruchomościach, które szczególnie cię interesują.
Zdarzają, moi znajomi mieli duzy problem z deweloperem. Ja od razu wiedziałem, żeby kontaktować się z Home Invest, więc mnie niespodzianki ominęły. To sprawdzony deweloper z dobrą renomą, więc trzymają poziom.
Myśle, że po wejściu ustawy deweloperskiej już nie dzieją się takie dramaty jak wcześniej, jednak trzeba dokładnie czytać wszystkie dokumenty i zapisy oraz terminy tam zawarte. Kupiłam mieszkanie od firmy Perfekt Bau i mogę śmiało polecić. Wszystko przebiega bardzo dobrze.
Oczywiście dewelopera sprawdzałam odnośnie tego co wcześniej już wybudował tzn. czy miał opóźnienia czy były jakieś problemy z poprzednią realizacją i to mnie utwierdziło, że deweloper jest uczciwy i nie żałuje decyzji.
Oczywiście dewelopera sprawdzałam odnośnie tego co wcześniej już wybudował tzn. czy miał opóźnienia czy były jakieś problemy z poprzednią realizacją i to mnie utwierdziło, że deweloper jest uczciwy i nie żałuje decyzji.
A jaki sposób ta ustawa zmienia sytuację?
Właśnie, czy jak mam podpisaną umowę rezerwacyjną, to jakoś ta ustawa na to wpływa?
Oczywiście hipotetycznie
Ja się zastanawiam nad podpisaniem takiej umowy z deweloperem Invest Pel który buduje niedrogie ale za to bardzo atrakcyjne osiedle na gdańskim Jasieniu, znajomi też kupili od nich mieszkanie i chwalą sobie współpracę
Opinii o deweloperach jest sporo, ale przed zakupem mieszkania warto się im przyjrzeć. Z mojej strony chętnie wspomnę o Victorii Dom, u której kupiłam niedawno mieszkanie na osiedlu Viva Garden i na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona z tego jak przebiega współpraca. Obsługa klienta na najwyższym poziomie a ceny też przyjemne.
-
kasia123123
- Początkujący

Moje doświadczenie z deweloperem było jak najbardziej pozytywne. Kupiliśmy z mężem apartament na spółę ze znjaomymi w Rowach nad morzem od Lubicz Apartamenty. Na początku byliśmy nie ufni ale jak się później okazało, zupełnie nie potrzbnie. Pani Ania, która nas obsługiwała była bardzo pomocna i cierpliwa, wszytsko przebiegło w przyjaznej atmosferze 
Co od apartamentów to polecam Nova Dolna. Warto jest się zainteresować tą inwestycją chociażby dlatego że są to mieszkania na fajnym osiedlu- kameralnym, a teraz coraz więcej osób własnie szuka takiego miejsca dla siebie.
My zdecydowaliśmy się na mieszkanie od dewelopera Aras na Osiedlu Stoczniowców IV przy ulicy Poprawnej blisko do centrum mieszkanie bardzo dobrze wykończone. Jesteśmy zadowoleni. Kontakt z Panią Dorotą super.
-
SebastianWalczak
- Początkujący

Łódź: Maxbud Noveo, Maxbud Investment, Maxbud Apartments
Są 3 nazwy tych oszustów: Maxbud Noveo, Maxbud Investment, Maxbud Apartments.
Mają siedzibę w Łodzi, przy ul. Jasińskiego 26A.
Ostrzegam Państwa od jakichkolwiek zakupów od nich również od spółpracy z nimi.
Szczegóły są tutaj: https://maxbudnoveo.wixsite.com/oszustwolisieckiego
Mają siedzibę w Łodzi, przy ul. Jasińskiego 26A.
Ostrzegam Państwa od jakichkolwiek zakupów od nich również od spółpracy z nimi.
Szczegóły są tutaj: https://maxbudnoveo.wixsite.com/oszustwolisieckiego
Dużo łatwiej jest wybrać dobrego dewelopera jak już coś zbudował, bo można zobaczyć na żywo jak to wygląda, podpytać sąsiadów nawet, jak szukacie w okolicach Warszawy to dobre opinei słyszałem o Home premium z Ożarowa Mazowieckiego, kilka osiedli segmentów oddali już.
Zdecydowanie polecam Home Invest. Jak kupowaliśmy od nich mieszkanie z żoną, to naprawdę bardzo dobrze wywiązywali się z umowy i okazali się być dużym wsparciem.
Janusz Malkiewicz - oszust i złodziej.
Zainkasował zaliczkę kilka tysięcy złotych, z prac nic nie wyszło, ale zaliczki nie oddał. Mija rok. Sprawa będzie miała swój finał w sądzie, ale ostrzegam wszystkich, nie róbcie interesów z tym panem. Działa w Łodzi, Warszawie i nie wiadomo gdzie jeszcze.
Zainkasował zaliczkę kilka tysięcy złotych, z prac nic nie wyszło, ale zaliczki nie oddał. Mija rok. Sprawa będzie miała swój finał w sądzie, ale ostrzegam wszystkich, nie róbcie interesów z tym panem. Działa w Łodzi, Warszawie i nie wiadomo gdzie jeszcze.