Meble kuchenne jakie ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Ryszard Radziński
- Początkujący

Re: Meble kuchenne jakie ?
Witam.
Doskonale Państwa rozumiem. Wybór firmy, która zajmuje się produkcją mebli jest strasznie ciężki. My z żoną wybraliśmy firmę, która robiła już znajomym, tak więc mogliśmy zobaczyć już ich pracę. Podobnie jak u nich tak i u nas nie obyło się bez poprawki, ale dokończyli zamówienie. Czas który minął od pomiaru do montażu to 6 tygodni (podobno mają tyle roboty) czy to długo czy nie to nie mamy porównania. Z ostatecznego efektu jesteśmy zadowoleni, i raczej możemy ich polecić. Jeżeli komuś to pomoże to ten Pan nazywa się Artur Ciecióra firma frescomeble i nr tel 796 811 280. Czy mają jakąś stronę to nie wiem.
Pozdrawiam
Ryszard.
Doskonale Państwa rozumiem. Wybór firmy, która zajmuje się produkcją mebli jest strasznie ciężki. My z żoną wybraliśmy firmę, która robiła już znajomym, tak więc mogliśmy zobaczyć już ich pracę. Podobnie jak u nich tak i u nas nie obyło się bez poprawki, ale dokończyli zamówienie. Czas który minął od pomiaru do montażu to 6 tygodni (podobno mają tyle roboty) czy to długo czy nie to nie mamy porównania. Z ostatecznego efektu jesteśmy zadowoleni, i raczej możemy ich polecić. Jeżeli komuś to pomoże to ten Pan nazywa się Artur Ciecióra firma frescomeble i nr tel 796 811 280. Czy mają jakąś stronę to nie wiem.
Pozdrawiam
Ryszard.
mam meble wykonane przez firmę Wagerman i jestem zadowolony. Meble wykonane i dostarczone w założonym terminie, jakość wykonania bardzo dobra, kontakt sprawny. Jestem w pełni zadowolony ze współpracy z tą firmą. Działają na terenie Słupska i województwa Pomorskiego
Polecam zainwestować w lite drewno. Meble kuchenne powinny być trwałe i wytrzymałe, a ten materiał to zapewnia. Wbrew pozorom nie musi być to bardzo drogie rozwiązanie. My znaleźliśmy świetnego producenta z Czechowic i cena pozytywnie nas zaskoczyła.
Sama nie przepadam za taką koncepcją. Moze pomysł jest ciekawy i oryginalny ale niestety nie jest praktyczny a na to przecież powinno zwracać się największa uwagę.
Jestem zdania,że jeśli ktoś ma pieniądze powinien wybudowac sobie większą kuchnię i dać na środku wysepkę kuchenną. Będzie to wyglądało znacznie lepiej.
Odsyłam do ciekawej strony:
Woodworks studio - znajduje się tam dobry katalog, możecie sobie na niej przejrzeć projekty mebli kuchennych znanej firmy, która zajmuje się aranżacją wnętrz.
Jestem zdania,że jeśli ktoś ma pieniądze powinien wybudowac sobie większą kuchnię i dać na środku wysepkę kuchenną. Będzie to wyglądało znacznie lepiej.
Odsyłam do ciekawej strony:
Woodworks studio - znajduje się tam dobry katalog, możecie sobie na niej przejrzeć projekty mebli kuchennych znanej firmy, która zajmuje się aranżacją wnętrz.
http://www.forumbudowlane.pl/
-
Maciuszek87
- Aktywny

Dla mnie robili meble Adolux-meble, polecił mi tą firmę projektant, który planował u mnie kuchnię i ogólnie jestem z mebli zadowolona więc możesz do nich zerknąć do oferty.
Ja zawsze marzyłam o białej kuchni i niedawno spełniło się to moje marzenie.
-
marzena222
- Zainteresowany

U nas będą robione pod wymiar. Kuchnie mam niespecjalnie ustawną więc wolę nawet dopłacić ale mieć funkcjonalną. Zastanwaiamy się jeszcze ale chyba i stół też zrobimy u stolarza. Jedyne co to krzesła wybraliśmy już gotowe. bo to akurat nie opłaca się w ogóle i chyba wybierzemy u nich Slf24. Wybór spory więc nie będziemy mieć problemu z dopasowaniem, a ludzie ich chwalą.
marzena222
Mała kuchnia - jest parę sztuczek, żeby odchudzić zapotrzebowanie np: drzwi przesuwne, zabudowa kaloryferu lub ogrzewanie podłogowe, jednokomorowy zlewozmywak, piekarnik z mikrofalówką. Jest sporo rozwiązań. Koniecznie jasne kolory. Fajnie wybrać ciekawy styl, w którym się odnajdziecie. Koniecznie trzeba dobrze przemyśleć potrzeby. Polecam usługi zakładów stolarskich, żeby wykorzystać miejsce od podłogi do sufitu.
-
Marikaaaaaaa
- Początkujący

Re: meble kuchenne jakie ?
[quote="MechDecor"]Najlepiej postawić na takie meble kuchenne które na się podobają, które będą solidnej jakości wykonania i funkcjonalne, Muszą przede wszystkim pasować do naszej kuchni.[/quote]
I co najważniejsze wysoka jakość materiałów. Ja w swojej kuchni postawiłam na lite drewno i płytę najwyższej jakości. I oczywiście okucia, z doświadczenia wiem że nie ma co na nich oszczędzać. Mam teraz Bluma i mega dobrze i łatwo się je używa. Mi kuchnię robił p. Maciej.
I co najważniejsze wysoka jakość materiałów. Ja w swojej kuchni postawiłam na lite drewno i płytę najwyższej jakości. I oczywiście okucia, z doświadczenia wiem że nie ma co na nich oszczędzać. Mam teraz Bluma i mega dobrze i łatwo się je używa. Mi kuchnię robił p. Maciej.
Jedną z lepszych decyzji jaką możesz podjąć to meble kuchenne na wymiar. Nam wykonywała firma Meblox i jestem zadowolony z jakości
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Poszukaj dla siebie inspiracji na stronie: fronty-skandynawskie.pl - znajduje się tutaj sporo zdjęć kuchni, na które mozesz sobie zerknąć jeśli nie masz pomysłu.
Nowoczesna architektura wnętrz coraz częściej otwiera pomieszczenie kuchenne na salon. W starym budownictwie kuchnia często stanowiła osobne wnętrze, zamknięte za drzwiami. Dziś ten trend odchodzi do lamusa, a my decydujemy się na spójną, przestronną przestrzeń zintegrowaną z pokojem dziennym. I sama równiez jestem za tym bo dzięki temu wnętrza są bardziej otwarte jak tutaj:

Nowoczesna architektura wnętrz coraz częściej otwiera pomieszczenie kuchenne na salon. W starym budownictwie kuchnia często stanowiła osobne wnętrze, zamknięte za drzwiami. Dziś ten trend odchodzi do lamusa, a my decydujemy się na spójną, przestronną przestrzeń zintegrowaną z pokojem dziennym. I sama równiez jestem za tym bo dzięki temu wnętrza są bardziej otwarte jak tutaj:

Wszystko zależy od Twoich preferencji, pasji do gotowania/pieczenia i wielkości kuchni. Jeśli posiadasz duże wnętrze lub kuchnię otwartą na salon możesz zdecydować się na wyspę i poszaleć w kolorem. Jeśli jednak nie masz za wiele miejsca do dyspozycji najlepszym rozwiązaniem będzie jasne wnętrze, do tego np. białe meble w lakierze, drewnopodobny lub czarny blat, czarna armatura i może wyjść całkiem ciekawe wnętrze:)
Projekt kuchni razem z bezpłatnymi pomiarami masz w Adolux Meble. Dobra marka, znam w Gliwic. Pomagali mojemu kumplowi również flipperowi przy kilku remontach. Meble kuchenne produkcją w klasycznym lub nowoczesnym stylu i zgodnie z aranżacją ogólną, co jest przyznam rzadkie. Zazwyczaj producenci mebli nie rozumieją do końca systemów dekoracji nieruchomości, a tu jest inaczej. Gratis wycena przy okazji, za montaż też nie dopłacasz, więc działa to konkurencyjnie moim zdaniem.
My mamy takie jak żona sobie wymarzyła. Zobacz realizacje firmy Meblox - meble kuchenne na wymiar
Mi udało się zakupić nowoczesne meble kuchenne od firmy Meble Lupus z Elbląga. Jak ktoś jest z tych okolic to szczerze polecam.