witam
jestem na etapie dachu i zastanawiam sie nad dachówką,
zastanawiam sie nad dachówką firmy meyer-holsen linia aktuell model ravensberger kolor grafit
ewentualnie creaton "harmonica"
czy ktos juz zetknal sie z tymi dachówkami?? jakie sa wasze opinie na temat tych marek??
pozdrawiam
meyer-holsen czy creaton
Moderator: Redakcja e-dach.pl
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
mario201178
- Początkujący

- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
to co bym polecił zależy od dachu. dachówki o wysokim profilu (zwilling, vario) wyglądają ładnie na dużych prostych połaciach, dachówki o bardziej płaskich kształtach (ravensberger, tandem) ładnie komponują się z dachami połamanymi, skomplikowanymi. dodam, że to moje zdanie. jeśli chodzi o różnice pomiędzy serią klassik, a aktuell to w zasadzie odnosi sie ona do wierzchniej powierzchni dachówki, czyli rodzaju powłoki pokrywającej (angoby) i jej koloru. sam materiał z którego produkuje sie dachówkę, czas wypalania, okresy gwarancyjne nie zależą od linii produktowej.
pozdrawiam
p.s.
mi osobiście najbardziej podoba się vario w linii eleganz w kolorze brąz bongossi lub vario w serii aktuell kolor czerwień indyjska.
pozdrawiam
p.s.
mi osobiście najbardziej podoba się vario w linii eleganz w kolorze brąz bongossi lub vario w serii aktuell kolor czerwień indyjska.
-
mario201178
- Początkujący

czerwien indyjska to to samo co czerwien winna?
ja jestem za linia aktuell w tej czerwieni
znasz moze ceny tej dachowki z tego wlasnie modelu i koloru?
jak wyglada z czasem oczekiwania od momentu zamowienia? ewentualne zwroty 'nadmiaru' lub uszkodzonych sztuk?
jak z dostepnoscia akcesoriow itp...???
ja jestem za linia aktuell w tej czerwieni
znasz moze ceny tej dachowki z tego wlasnie modelu i koloru?
jak wyglada z czasem oczekiwania od momentu zamowienia? ewentualne zwroty 'nadmiaru' lub uszkodzonych sztuk?
jak z dostepnoscia akcesoriow itp...???
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
czerwień indyjska to nie to samo co czerwień winna. ta druga jest dla mnie nieładna. znam ceny tej dachówki. czas oczekiwania to kilka dni. skąd ma być nadmiar? dach jest wyliczany przez kompetentne osoby. rozbieżności są bardzo małe, rzędu kilkunastu sztuk. taka ilość zawsze inwestorzy zostawiają sobie na późniejsze ewentualne krycie budy dla psa, śmietnika itp. uszkodzonych w całym transporcie jest maksymalnie 2-3 sztuki. jakie akcesoria masz na myśli?
pozdrawiam
pozdrawiam