Wyposażenie warsztatu
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Wyposażenie warsztatu
W warsztacie samochodowym podstawowym wyposażeniem będzie odpowiedni podnośnik samochodowy. Różne typy podnośników warsztatowych oferuje aktualnie Mastwell.
-
mierniczka91
- Początkujący

w moim warsztacie niezbędny jest miernik lakieru.

-
DndrosAorvin
- Początkujący

Polecam bardzo serdecznie i całego serduszka sklep SiegStar w Tychach. Świetne maszyny, szybka wysyłka i przemiła obsługa.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Kilka miesięcy temu zamówiłem do swojego warsztatu nowy podnośnik jednokolumnowy od firmy elwico.com.pl. Jak dotąd jestem z niego bardzo zadowolony. Od wielu lat korzystam z usług tej firmy i mogę polecić ich z czystym sumieniem.
Dobrej jakości wyposażenie do warsztatu znajdziecie w sklepie online Warsztat24. Dzięki temu, że mają duży wybór, każdy znajdzie tam coś do swojego warsztatu. Ich produkty są wydajne i naprawdę wysokiej jakości. Poza tym znajdziecie tam również akcesoria BHP przeznaczone dla mechaników. Polecam
Jeżeli wyposażenie warsztatów samochodowych to tylko z firmą MotoHurtownia , która oferuję sprzedaży wyważarek, podnośników, montażownic oraz wielu innych maszyn znajdujących zastosowanie w warsztatach, zakładach wulkanizacji.
- cowalskaemi
- Początkujący

Jeżeli szukasz wyposażenia warsztatu spawalniczego w osłony spawalnicze to polecam ekranyspawalnicze.pl Dostaniesz tam ekrany spawalnicze stacjonarne i mobilne, kurtyny i folię spawalniczą o różnym stopniu przejrzystości. DO tego jeżeli masz już w warsztacie stare stelaże to możesz dokupić same zasłony spawalnicze. Dobre zaopatrzenia mają także tutaj: kurtynypaskowe.com.pl
A jakiego używacie? Znalazłam całkiem fajny i niedrogi, dla potrzeb warsztatu zajmującego się sporadycznie poszukiwaniami aut dla klientów chyba wystarczy?mierniczka91 pisze:w moim warsztacie niezbędny jest miernik lakieru.![]()
![]()
![]()
-
DndrosAorvin
- Początkujący

Polecam zakupić wyposażenie niemieckiej i renomowanej firmy Twin Busch, chociażby ze sklepu Siegstar gdzie sam kupowałem kilka lat temu i maszyny służą doskonale
Znam doskonale tą hurtownie MotoHurtownia i polecam każdemu kto zakłada swój warsztat samochodowy. Firma oferuję sprawdzone urządzenia i maszyny w dobrej cenie.
Zgadzam się z tym. Jeśli szukacie sprawdzonej i godnej polecenia hurtowni części samochodowych czy olejów zajrzyjcie do Polamel. ja tam zawsze zaopatruję swój warsztat. Mają konkurencyjne ceny i produkty renomowanych producentów. Do tego oferują duży wybór i gwarantują oryginalność. Ich oleje są wydajne, a sprzęt niezawodny. Do tego świetna obsługa klienta, która w razie wątpliwości zawsze pomoże, podpowie i fachowo doradzi.
-
diannapasek
- Początkujący

Znam tą firmę MotoHurtownia , która oferuję wyposażenie warsztatów samochodowych i mój maż wyposażył swój cały warsztat za bardzo przystępną cenę. Firma oferuję najlepsze maszyny i urządzenia dla warsztatów samochodowych.
Zgadzam się, im więcej tym lepiej. Ja natomiast polecam Buwar, sam korzystam z tej hurtowni płynów i olejów samochodowych. Mają szeroki wybór a do tego niskie ceny. Bardzo szybko realizują zamówienie. Jeśli mam jakieś wątpliwości, obsługa zawsze pomoże mi dobrać najlepszą opcję. Są dystrybutorami olejów renomowanych marek, dzięki czemu zawsze mam pewność, że działam na produktach najwyższej jakości.
To, jaki kompresor powinieneś wybrać, to kwestia tego, jakie zapotrzebowanie powietrza u Ciebie występuje, w jakim systemie pracy pracujesz etc.
Jeżeli szukasz sprężarki tłokowej, na zbiorniku 100-200 litrów to ja polecam:
Sprężarka Tłokowa Kompresor Gudepol GD 28-150-350 400V
Sprężarka Gudepol SO 380/100
Jeżeli potrzebujesz kompresora śrubowego, to polecam:
Kompresor śrubowy Pressmann EASY-3G 10/10/270 VT
Kompresor śrubowy GD SMART 11/08 (11 kW)
Jeżeli szukasz sprężarki tłokowej, na zbiorniku 100-200 litrów to ja polecam:
Sprężarka Tłokowa Kompresor Gudepol GD 28-150-350 400V
Sprężarka Gudepol SO 380/100
Jeżeli potrzebujesz kompresora śrubowego, to polecam:
Kompresor śrubowy Pressmann EASY-3G 10/10/270 VT
Kompresor śrubowy GD SMART 11/08 (11 kW)
Niedawno kupiłem do warsztatu świetną zakrętarkę udarową AEG, znalazłem w ich oficjalnym sklepie na allegro akumulatorową. Już trochę używałem tego sprzętu, wszystko działa jak należy, zakrętarka jest bardzo poręczna i mocna