Dachówka ceramiczna - pomoc przy wyborze
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
andrzejparko
- Zainteresowany

Re: Dachówka ceramiczna - pomoc przy wyborze
Dla mnie Roben jest sprawdzonym producentem. Od wielu lat mam ich dachówkę na jednym domu, teraz buduję drugi i zdecyduje się właśnie na taką samą
-
Paweł Paciorek
- Zainteresowany

Fakt. Ceramika to według mnie najlepszy materiał. Akurat patrzę sobie na stronę Klinkierbud i widzę, że oferują też dachówki innych producentów. To dobrze, bo klient ma wybór
W Polsce od lat najwyższej jakości dachówki wyjeżdżają z fabryki na Dolnym Śląsku. Fabryka jest własnością firmy Wienerberger i są tam produkowane dachówki Koramic, a nawet dla jakichś innych producentów. Jest tam po prostu najwyższej jakości linia produkcyjna, gdzie robi się dachówki też na europę zachodnią. Dlatego zawsze warto sobie sprawdzić skąd wyjeżdża konkretna dachówka i pozyskać opinie o samej cegielni...
Ja w przypadku pokrycia dachowego, także postawiłem na ceramikę ze względu na jej wyróżniającą się trwałość, piękny wygląd, dobre warunki gwarancyjne (w Braas) oraz pokrycie angobą która powstrzymuje jej porastanie i zabrudzenia jednocześnie wyróżniając się niską nasiąkliwością.
ja byłem przekonany, że jadę po plachodachówkę, w hurtowni po całkiem długiej rozmowie zdecydowałem się własnie na ceramiczną i nie żałuję. Zamawiałem w msm we wrocławiu. Zamówienie dojechało w terminie więc zdecydowanie na plus!
-
TomekŚmialek
- Zainteresowany

[quote=""zochakow""]Czy wiecie, gdzie możliwy jest zakup Erlus? Mój kuzyn szuka dachówki pod dach i szczególnie jest zainteresowany tym rodzajem.[/quote]
Elrus kupisz w mazowieckim na 100 % w Konstancinie Teziornej. Tam jest sklep Klinkierbud i mają mega wybór, w tym dachówkę Elrus.
Elrus kupisz w mazowieckim na 100 % w Konstancinie Teziornej. Tam jest sklep Klinkierbud i mają mega wybór, w tym dachówkę Elrus.
W przypadku trwałego i porządnego dachu, polecam zwrócić uwagę na propozycje od Braas dlatego jeżeli znajdziesz wolną chwilę to polecam odwiedzić ich stronę internetową na której wszystkie zostały dokładnie przedstawione wraz z cennikami, technologią produkcji oraz warunkami gwarancyjnymi.
Erlus to ceramika, moim zdaniem raczej średniej jakości. W podobnej cenie można znaleźć np. renesansową Koramic Alegra 9, która jest po prostu lepiej wykonana...
Hurtownia pokryć dachowych Ambit ma bardzo duży wybór - zerknij sobie. Ostatnio robiłem u nich spore zakupy i byłem pod wrażeniem. Myślę, że znajdziesz coś dla siebie.
Ze swojej strony zdecydowanie mogę polecić Ci, abyś zwrócił uwagę na ofertę producenta Braas który moim zdaniem jest numerem jeden jeżeli chodzi o jakość, cenę oraz przygotowanie pod względem trwałości.