jak to jest z tymi łączeniami więźby?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: jak to jest z tymi łączeniami więźby?
SGL - jak ktoś robi coś z pasją to szuka tej wiedzy. Papiery mistrza to można załatwić po miesiącu niedzielnych spotkań . Nigdy nie uważałem się za mistrza ale staram się podglądać prace innych, brać udział w szkoleniach. Piła motorowa to też narzędzie, którego używają wprawni cieśle. Chyba, że znasz tylko tych, którzy zatrzymali się na siekierce, której ja też używam ale posługuje się także innymi narzędziami.
-
SGL
cieśla nie potrzebuje piły mechanicznej bo i do czego? Do wykonania precyzyjnych połączeń ciesielskich?
Czy może do przycięcia pod kątem średnio 20-30 krokwi na domku ??? Do tego wystarczy dobra i naostrzona piła ręczna.
Albo może do wyrzeźbienia końcówek krokwii w secesyjne wzory ??? lol:
Efekty "oszustów" z piłami spalinowymi widać na każdym kroku - krzywe zamki, nierówne połączenia, luzy, uszkodzone krokwie etc etc etc... i setki "zadowolonych" inwestorów z posiadanej partaniny.
Czy może do przycięcia pod kątem średnio 20-30 krokwi na domku ??? Do tego wystarczy dobra i naostrzona piła ręczna.
Albo może do wyrzeźbienia końcówek krokwii w secesyjne wzory ??? lol:
Efekty "oszustów" z piłami spalinowymi widać na każdym kroku - krzywe zamki, nierówne połączenia, luzy, uszkodzone krokwie etc etc etc... i setki "zadowolonych" inwestorów z posiadanej partaniny.
Sgl, napisz coś o sobie w końcu,bo o mnie to już napisałeś chyba wszystko.
Z jakiej choinki się urwałeś,ulubione filmy , preferowany kolor trawnika ?
Z jakiej choinki się urwałeś,ulubione filmy , preferowany kolor trawnika ?
DACHOŁAZ szkoda wysiłku na polemikę z takimi ludźmi . Sami nie potrafią wbić prosto gwoździa a w internecie mądrzą się i poza krytykowaniem nic konstruktywnego nie wnoszą do poruszanego tematu. Dobrze ktoś kiedyś powiedział: "dopóki nie miałem internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
Temat moim zdaniem trzeba zamknąć skoro nie interesuje on założyciela a prowadzi do niepotrzebnej przepychanki.
Temat moim zdaniem trzeba zamknąć skoro nie interesuje on założyciela a prowadzi do niepotrzebnej przepychanki.
jeśli chodzi o porządne wkręty to polecam firmę Spax Centrum.
-
Tomasz Tomanek
- Początkujący

Spaxcentrum spoko, korzystałem kiedyś z wkrętów od nich, ale znajomy polecił mi firmę FastMetal i od tego czasu nie kupuje nigdzie indziej.
Jeżeli ktoś z was szuka takich własnie łączników do drewna to polecam skorzystać z oferty firmy Merit-F. Firma Merit-F, która jest firmą o profilu produkcyjno-usługowym, której głównym produktem są łączniki budowlane, płyty kolcowe w bardzo dobrych cenach.
-
Przemek.Strog7
- Aktywny

Też kupowałem w Merit takie łączniki i powiem wam, że ceny są spoko u nich i moim zdaniem warto się u nich zaopatrywać. Firma oferuję szeroki wybór łączników i mają naprawdę bardzo dobre jakościowo produkty.