Witam,
Pierwszy raz w życiu zakładam takie książki i proszę o opinie, dla mojego wyszczególnionego przypadku, z góry dziękuje za pomoc:
wykonuje ksiazke obiektu dla budynku biurowca (klasa IN) i dla budynku magazynowego (klasa pm), mam nastepujace pytania:
1)Nie mam dokumentacji powykonawczej (budynki są z lat 80), czy mam obowiązek stworzenia dokumentacji inwentaryzacyjnej? Jeśli tak to jakie są obecnie ceny i gdzie mozna szukac takiej uslugi (jestem ze slaska)
2)budynek magazynowy nie ma wentylacji, same tylko drzwi, czy musze zakladac wentylacje w takim budynku?
a)jeśli nie musze, to czy jeśli magazyn miałby zaplecze socjalne, to czy wtedy musialbym zakładać? - chodzi mi tylko o względy formalne, bo w praktyce to wystarcza powietrza z samej tylko wielkiej bramy magazynowej.
3)Jakie badania muszę wykonać/jakie protokoły wprowadzać
Książka Obiektu Budowlanego, mój przypadek
Re: Książka Obiektu Budowlanego, mój przypadek
odezwij sie do firmy która się tym zajmuje i po problemie
Co racja to racja. Najlepsze wyjście z sytuacji, dla każdego kto nie jest do końca w temacie. Mi w zakładaniu jak i prowadzeniu takiej książki pomagała firma Megam. Bardzo konkurencyjni cenowo - zwłaszcza jak na Warszawę i okolice.mlekoslaw pisze:odezwij sie do firmy która się tym zajmuje i po problemie
-
Marek.Rozacki
- Aktywny

Jeżeli szukasz takich specjalistów to zgłoś się do firmy BAKS, która oferuję właśnie okresowe przeglądy techniczne budynków i wiele innych usług. U nas ta firma zajęła się nadzorem budowlany.