Zbiornik na szambo
-
aleksandra1977
- Zainteresowany

Zbiornik na szambo
Jaki według Was będzie najlepszy materiał na zbiornik na szambo? Lepiej wybrać plastikowy czy betonowy? Do tej pory raczej myślałam o betonowym. Myślicie, że to będzie dobry wybór? Jakie zalety oprócz wytrzymałości i trwałości mają jeszcze zbiorniki betonowe?
-
celia.celia84
- Zainteresowany

Re: Zbiornik na szambo
Jeśli szambo, to tylko zbiornik betonowy. Takie zbiorniki są z pewnością dużo trwalsze i bardziej wytrzymałe niż zbiornik z PCV. Dodatkowo odznaczają się dużą szczelnością, więc szambo nie będzie przeciekało. Więcej na temat szamba możesz poczytać tutaj - http://www.e-instalacje.pl/tag/szambo-betonowe. Sama znalazłam na tym blogu sporo ciekawych porad, które potrafią ułatwić wybór szamba, oraz jego użytkowanie.
-
ZamowMariana
- Początkujący

Główna zaleta to atrakcyjna cena względem innych rozwiązań.
Do szamba jak już będzie działać będą potrzebne odpowiednie preparaty. Sam takich szukając znalazłem na przykład ekologiczne preparaty mikrobiologiczne do uzdatniania gnojowicy, poprawiające jakość nawozy. Są tam produkty sprawdzonych firm.
-
Nephalim123
- Aktywny

też stawiam na betonowy
Według mnie najlepszy będzie bez wątpienia zbiornik betonowy. Tego typu zbiorniki na szambo są bardzo wytrzymałe, solidnie wykonane i rzadko ulegają rozszczelnieniom. Do tego z uwagi na moc materiału z jakiego zbiorniki są wykonane mogą być one z powodzeniem stosowane pod przejazdami, gdzie będzie na nie duży nacisk.
-
szary beton
- Początkujący

Dokładnie tak, macie racje
Podpinam się do wypowiedzi powyżej i też bym sugerował montaż zbiornika betonowego.
Jeśli ktoś z Was potrzebuje doradztwa w tym zakresie, chętnie służę pomocą.
Podpinam się do wypowiedzi powyżej i też bym sugerował montaż zbiornika betonowego.
Jeśli ktoś z Was potrzebuje doradztwa w tym zakresie, chętnie służę pomocą.