no comment
Jaką klimatyzację zamontować w domu?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Jaką klimatyzację zamontować w domu?
no comment
Brzęczu jak ty nam dziś zaimponowałeś. Bym 10 lat myślał i na to nie wpadł, a tu sypie jak z rękawa.denvi pisze:![]()
no comment
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
To była ironia, oczywiście.
Skandaliczne bzdury w celu umotywowania swoich majaków... tylko u TB.
Skandaliczne bzdury w celu umotywowania swoich majaków... tylko u TB.
Niezależnie więc od tego, czy decydujesz się na klimatyzację do domu, biura czy hali przemysłowej musisz pamiętać o tym, aby została ona zaprojektowana i zamontowana w pełni profesjonalnie. Dlatego ważne jest abyś przy taki montażu skorzystał z profesjonalistów którzy przeprowadzą cały proces profesjonalnie i etapami.
Dzięki odpowiednio dobranym urządzeniom możemy kontrolować temperaturę oraz wilgotność powietrza w pomieszczeniu. Ja polecam zakupy w firmie Centrowent. Potrafią udzielić klientowi odpowiednich wskazówek i wskazać najlepsze rozwiązanie.
Ja montowałem swoją klimatyzację w domu z warszawską firmą Akint i jestem bardzo zadowolony, a moja żona to już w ogole, po długim czasie narzekania
Skonsultowaliśmy wybór z pracownikami, wszystko pod nasze potrzeby i nie mamy żadnych zastrzeżeń do wykonanej pracy. Jest genialnie!!!!
-
mariano-1991
- Początkujący

w tamtym roku upaly mnie strasznie zaskoczyly i na szybko musialem kupic cos do chlodzenia... o wentylatoracgh juz dawno zapomnialem, nic to nie daje... kupilem klime przenosna warmtec KP35W fakt chodzi nie najciszej. ale uruchamiam go praktycznie zawsze jak wychodze z domu wiec pracuje jak mnie nie ma

hmm też mam ten modelmariano-1991 pisze:w tamtym roku upaly mnie strasznie zaskoczyly i na szybko musialem kupic cos do chlodzenia... o wentylatoracgh juz dawno zapomnialem, nic to nie daje... kupilem klime przenosna warmtec KP35W fakt chodzi nie najciszej. ale uruchamiam go praktycznie zawsze jak wychodze z domu wiec pracuje jak mnie nie ma![]()
-
mariano-1991
- Początkujący

To prawda, używam już kilka tygodni i przyzwyczaiłem się
no i nie poce sie juz wiecej
a ten poprzedni tydzien dal troche popalic do 30 stopni dochodzilo na zewnatrz
Ja podobnie jak moja poprzedniczka skorzystałem z oferty Centrowent. To świetni fachowcy, którzy potrafią doradzić odpowiednio w temacie. Jestem bardzo zadowolony z wyboru dokonanego dzięki im sugestiom.
witam,
mam pytanie odnośnie kanałowki MIdea mtb18, jaką ilość kanałow nawiewnych powinno być przy założeniu średnicy 125mm; wiem że ktoś powie iż to zależy od wielu czynników np rozkładu pomieszczeń kubnatury itd., ale interesuje mnie ile powiedzmy min. takich kanałow 125 powinno być żeby ta jednostka o mocy 5Kw pracowałą dobrze lub optymalnie
mam pytanie odnośnie kanałowki MIdea mtb18, jaką ilość kanałow nawiewnych powinno być przy założeniu średnicy 125mm; wiem że ktoś powie iż to zależy od wielu czynników np rozkładu pomieszczeń kubnatury itd., ale interesuje mnie ile powiedzmy min. takich kanałow 125 powinno być żeby ta jednostka o mocy 5Kw pracowałą dobrze lub optymalnie
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

taka kanałówka jest na 120-150m2 dom, Kanał 125mm ( izolowany i radzę antymicrobial ) ma 120cm2 , Należy sprawdzić pole powierzchni wyjścia z kanałówki i dodać do 20% . Wyjdzie ile kanałów.romen4 pisze:witam,
rekuperacja od 1989r
Ja mam w domu klimatyzatory SPLIT od Iguany. Sa naprawde dobre, jestem zadowolony z wyboru. I montaż też bez problemu. Widac, że fachowcy.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Zdecydowanie warto. Obecnie mam klimatyzacje w 3 pomieszczeniach w domu
w salonie
w sypialni
jak również w domowym gabinecie ( spędzałam tam wiele czasu ostatnio z powodu home office).
Lata staja się coraz gorętsze, tak więc klimatyzacja naprawde pomaga. Ze swojej strony polecam skontaktować się z firmą. Powinni doradzić co będzie najlepsze.
w salonie
w sypialni
jak również w domowym gabinecie ( spędzałam tam wiele czasu ostatnio z powodu home office).
Lata staja się coraz gorętsze, tak więc klimatyzacja naprawde pomaga. Ze swojej strony polecam skontaktować się z firmą. Powinni doradzić co będzie najlepsze.