Oświetlenie LED
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Oświetlenie LED
Dzisiaj chyba już każdy stawia na taki typ oświetlenia.
Nie przepadam za takim oświetleniem... Jestem zdania, że oświetlenie jest bardzo ważnym elementem wnętrz, może je zmienić w dość dużym stopniu i należy do wykorzystywać, a niestety oświetleniem led tego nie zrobimy. Ja osobiście kocham lampy glamour, ale nie takie kiczowate, jest tak tak wiele pięknych lamp, ze prawdę mówiac od ponad tygodnia nie moge zdecydować się na żadną konkretną, bo chciałabym mieć je wszystkie.
-
budowlankka
- Początkujący

Teraz to są takie możliwości jeśli chodzi o dobór oświetlenia, że głowa mała. Sama się zastanawiam nad czymś takim Philips Hue , w końcu jest to praktyczne ale też i w mgnieniu oka można zmienić całkowicie wystrój swojego mieszkania
Moim zdaniem super sprawa jest z tymi LEDami - coraz popularniejsze i lepsze rozwiązania dla nich znajdują. Jak pisałem gdzieś wcześniej sam fakt, że można dowolnie kontrolować ich barwę itp. Cudo. Oczywiście nie dal wszystkich pomieszczeń
Sam się teraz zastanawiam - w kuchni mam listywy meblowe nad blatami, a teraz chciałbym dodać coś do wiatrołapu - jest dosyć wąski. Taśma LED 24V pójdzie w ruch i byłoby po sprawie. Chociaż nie wiem czy montować pod sufitem, czy w jakiś listwach znów. 
To, że żarówki LED są w tym momencie najlepsze, to chyba już każdy wie - energooszczędne i ekologiczne. Ja kupowałem stąd przemyslowelampyled.pl i polecam, bo najlepsza jakość.
Zastosuj profile aluminiowe specjalne do taśmy ledowej. Możesz wpuścić taki profil w sufit lub po prostu przykręcić jeżeli nie chcesz wpuszczać. Są różne rodzaje profili na pewno coś znajdzieszUlfar pisze:Moim zdaniem super sprawa jest z tymi LEDami - coraz popularniejsze i lepsze rozwiązania dla nich znajdują. Jak pisałem gdzieś wcześniej sam fakt, że można dowolnie kontrolować ich barwę itp. Cudo. Oczywiście nie dal wszystkich pomieszczeńSam się teraz zastanawiam - w kuchni mam listywy meblowe nad blatami, a teraz chciałbym dodać coś do wiatrołapu - jest dosyć wąski. Taśma LED 24V pójdzie w ruch i byłoby po sprawie. Chociaż nie wiem czy montować pod sufitem, czy w jakiś listwach znów.
Oświetlenie led to doskonały pomysł. Zdecydowałam się na takie i nie żałuję wyboru. Taśmę led, oprawy rastrowe led i profil aluminiowy do taśm kupiłam w sklepie koloreno. Nigdzie nie spotkałam się z takim wyborem i tak konkurencyjnymi cenami. Poza tym wysoka jakość oferowanych przedmiotów i sprawna realizacja zamówienia.
U siebie mam takie rozwiązanie i spisuje się na 5 z plusemPrescot pisze:Zastosuj profile aluminiowe specjalne do taśmy ledowej. Możesz wpuścić taki profil w sufit lub po prostu przykręcić jeżeli nie chcesz wpuszczać. Są różne rodzaje profili na pewno coś znajdzieszUlfar pisze:Moim zdaniem super sprawa jest z tymi LEDami - coraz popularniejsze i lepsze rozwiązania dla nich znajdują. Jak pisałem gdzieś wcześniej sam fakt, że można dowolnie kontrolować ich barwę itp. Cudo. Oczywiście nie dal wszystkich pomieszczeńSam się teraz zastanawiam - w kuchni mam listywy meblowe nad blatami, a teraz chciałbym dodać coś do wiatrołapu - jest dosyć wąski. Taśma LED 24V pójdzie w ruch i byłoby po sprawie. Chociaż nie wiem czy montować pod sufitem, czy w jakiś listwach znów.
Jak już robicie u siebie ledy to w całym domu, czy jedynie w poszczególnych pomieszczeniach?
W całym domu mam halogeny LED, nawet w garderobie.
Oświetlenie LED teraz to już standard.
Wybierając taśmy LEDy kierujmy się ilością lumenów na metr, barwą,napięciem oraz mocą.
Taśmy z wyższej półki pobierają dużo mniej wat a dają dużo więcej światła, przeważnie są zasilane na 24V.
Najlepiej wrzucić taśmę w jakiś profil aluminiowy.
Lepsze chłodzenie + odpowiedni klosz zapewni nam odpowiednie rozproszenie światła.
Bardzo duża dostępność na rynku .Wszystko zależy czy profil jest widoczny, czy zależy nam linii światła, ma to być tylko podświetlenie czy oświetlenie główne itp itd.
Osobiście mam oświetlenie LED skonfigurowane w kuchni pod szafkami na "obecność" i żona bardzo sobie chwali.
Wybierając taśmy LEDy kierujmy się ilością lumenów na metr, barwą,napięciem oraz mocą.
Taśmy z wyższej półki pobierają dużo mniej wat a dają dużo więcej światła, przeważnie są zasilane na 24V.
Najlepiej wrzucić taśmę w jakiś profil aluminiowy.
Lepsze chłodzenie + odpowiedni klosz zapewni nam odpowiednie rozproszenie światła.
Bardzo duża dostępność na rynku .Wszystko zależy czy profil jest widoczny, czy zależy nam linii światła, ma to być tylko podświetlenie czy oświetlenie główne itp itd.
Osobiście mam oświetlenie LED skonfigurowane w kuchni pod szafkami na "obecność" i żona bardzo sobie chwali.
profil aluminiowy dobra sprawa ponieważ będzie łatwiej zamontować taki np pasek ledowy. Można wybrać pasek RGB dzięki czemu możemy sobie wybierać kolor.
u nas w domu... dosłownie wszędzie chłopak dał właśnie oświetlenie LED 
ja się tak nie znam, więc .. mówię " ah niech robi
"
zamawiał online.
ja się tak nie znam, więc .. mówię " ah niech robi
zamawiał online.
-
ochotniczo
- Początkujący

My również postawiliśmy na oświetlenie LED, rzeczywiście użytkując już jakiś moment widzę różnicę. Myślę, że warto zmienić swoje przyzwyczajenia. Jeśli chodzi o sklep, z którego korzystaliśmy to wybór padł na mlamp i jesteśmy zadowoleni. Przyzwoite ceny i ogrom wyboru.
-
dariawaria
- Aktywny

a gdzie polecacie kupić zasilacz led dopuszkowy 20w? jakiś konkretny sklep online czy może producent?
Dajcie znać prosze potrzebny na już!
Dajcie znać prosze potrzebny na już!