Akcesoria dachowe
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
DachyZapolski
- Początkujący

Re: Akcesoria dachowe
Zakupy akcesoriów dachowych w sklepie internetowym to żaden problem a mało tego, tym sposobem jesteśmy w stanie sporo zaoszczędzić, chodzi o czas jak i pieniądze, do tego zawsze mamy szeroki asortyment.
-
Agata Dębińska
- Zainteresowany

Akcesoria dachowe są tak samo ważne, jak i jego systematyczna impregnacja. Ja przy tych czynnościach zawsze korzystam ze sprawdzonej Grupy Biotop, która przy okazji jak trzeba to zawsze doradzi co najlepiej kupić.
Do pokrycia dachu można użyć membran dachowych od ikopolymeric.pl które skutecznie nadają się do dachów płaskich. To nowoczesny sposób pokrycia dachów zastępujący blachodachówki czy gonty.
Ja podczas remontu sporo materiałów dachowych zamawiałem z tego sklepu - eblachy.pl
Nie jestem specem i Panowie ze sklepu dużo mi poradzili, więc warto tam zamawiać materiały jeśli coś remontujecie. Sklep akurat polecał mi znajomy dekarz, który ma firmę i duzo materiałów sam stamtąd kupuje.
Nie jestem specem i Panowie ze sklepu dużo mi poradzili, więc warto tam zamawiać materiały jeśli coś remontujecie. Sklep akurat polecał mi znajomy dekarz, który ma firmę i duzo materiałów sam stamtąd kupuje.
My bierzemy z Eblachy.pl sporo materiału, mamy firmę dekarską wlaśnie i tam się często zaopatrujemy. Ceny przystępne i dobrzy fachowcy sprzedają, więc znają się na rzeczy, czasem coś polecą, doradząMariopo pisze:Ja podczas remontu sporo materiałów dachowych zamawiałem z tego sklepu - eblachy.pl
Przy okazji,może poradzicie mi jakąś dobrą farbę do dachówek?
Czy taka farba jest ok? farbyspecjalistyczne.pl
Na ile może wystarczyć?
Czy taka farba jest ok? farbyspecjalistyczne.pl
Na ile może wystarczyć?
Dzięki za polecenie 
-
karolek256
- Zainteresowany

Rodzice mają w planach remont domu dość kompleksowy. Mamie zamarzyła się lukarna - nie wiem jak to dokładnie technicznie wygląda w przypadku dachu spadzistego w którym oryginalnie lukarny nie ma. Ale podejrzewam, że sprawa wykonalna tylko zapewne dość kosztowna.
Jeżeli akcesoria dachowe to tylko z firmą BAUTOP, która znajduję się na Tęczowej 84 we Wrocławiu. Firma BAUTOP jest topowym producentem obróbek blacharskich i dystrybutorem materiałów budowlanych
Jeśli stosujemy folie wstępnego krycia o niskiej paroprzepuszczalności, deskowanie kryte papą lub "deskowanie" wykonane jest z płyt OSB, wiórowych albo sklejki, to konieczne jest wykonanie dwóch szczelin wentylacyjnych: dolnej pomiędzy ociepleniem a folią (lub deskowaniem) oraz górnej między folią a pokryciem. W tym przypadku zastosowanie kominków wentylacyjnych to często jedyny sposób zapewnienia ruchu powietrza w dolnej szczelinie.