Koszty budowy hali
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Koszty budowy hali
Zachęcamy do skorzystania z naszego konfiguratora w celu określenia ceny hal. Bez szczegółowych informacji nie ma możliwości wyceny, jest to złożony proces zależny od wielu czynników.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Niedawno zamawiałem także armaturę przemysłową od firmy pphubimart.pl. Jeśli także będziesz potrzebował komponentów do instalacji to możesz zainteresować się ich ofertą.
Fakty są takie, że budowa hali to nie jest zabawa - ona wymaga czasu i odpowiednich fachowców. Firma musi mieć wieloletnie doświadczenie - dopiero wtedy można kogoś takiego brać pod uwagę. Za to odradzam działanie z kimś, kto nie może wykazać, że miał podobne realizacje na koncie.
Czy możecie mi poleci ekipę z łodzi lub najbliższej okolicy? proszę o kontakt przez PW. Z góry dzieki
Firma Kalter. Polecam tutaj popytać, bo Panowie znają się na rzeczy i realizują projekty szybko.
Ten koszt, zależnie od wielkości hali może się znacznie różnić... Najlepiej będzie jeśli o wycenę poprosisz firmę, która zajmuje się ich produkcją i montażem na co dzień. Jedną z nich jest między innymi Commercecon, której zleciłem budowę niewielkiego magazynu. Jako, że z efektu końcowego jestem zadowolony, mogę ją szczerze polecić.
JARTOM - zdecydowanie ten kierunek, czyli po prostu hale, które już są gotowe. Budowa? Koszty są aktualnie bardzo wysokie, a halę gotową można przejąć na naprawdę dobrych warunkach. Wejście w budowę jest aktualnie po prostu nieopłacalne.
-
Grzesiek89
- Zainteresowany

nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Wszystko zależy od tego, od kogo, kiedy i gdzie byśmy kupowali. Nie zawsze jest jednak to opłacalne, a sprzedawca widząc 'jelenia' może jeszcze umyślnie zawyżyć potencjalną cenę.smichalek pisze:JARTOM - zdecydowanie ten kierunek, czyli po prostu hale, które już są gotowe. Budowa? Koszty są aktualnie bardzo wysokie, a halę gotową można przejąć na naprawdę dobrych warunkach. Wejście w budowę jest aktualnie po prostu nieopłacalne.
Koszty budowy hali stalowej? Są one atrakcyjne i na pewno nie są wygórowane, a przecież mowa o hali, która w zasadzie daje pełne możliwości inwestycyjne.
W ten sposób może powstać dowolna hala, o dowolnym kształcie. Mogą powstać również powierzchnie biurowe i to jest jeden z powodów, dla których ten temat jest na czasie.
W ten sposób może powstać dowolna hala, o dowolnym kształcie. Mogą powstać również powierzchnie biurowe i to jest jeden z powodów, dla których ten temat jest na czasie.
Polecam zapoznać się z ofertą firmy ADZ System.
Wiem z własnego doświadczenia, że nie mają wygórowanych cen.
Na stronie głównej można znaleźć ich cennik oraz przykładowe realizacje.
Wiem z własnego doświadczenia, że nie mają wygórowanych cen.
Na stronie głównej można znaleźć ich cennik oraz przykładowe realizacje.
Zamawiamy od jakiegoś czasu systemy magazynowe od Mag Complex. Uczciwe podejście dobry kontakt z przedstawicielem mają bardzo indywidualne podejście do klienta. O regałach czy pojemnikach jakie sprzedają dużo konkretów jest na https://www.mag-complex.pl/.
Jeśli patrzeć na koszta nie tylko samej inwestycji, ale też eksploatacji to warto przemyśleć kwestie izolacji termicznej. Przykładowo wybierając płyty warstwowe Kingspan oparte o rdzeń QuadCore, IPN oraz wełnę mineralną dostajemy żywotność elewacji na kilkadziesiąt lat bez zmienionych parametrów. A jeśli chodzi o samą kwestię przewodzenia ciepła to wartośc jest na poziomie 0,018 W/(mK)
Bardzo dużo zależy od tego, jak duża ma być taka hala i gdzie ma być ona zlokalizowana.
Silver Service - usługi sprzątające
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Najlepiej skontaktować się z firmą specjalizującą się w budowie takich obiektów. Na pewno będą w stanie wstępnie oszacować koszty całej inwestycji. Ja w ubiegłym roku korzystałem z usług firmy planbet.pl i od samego początku wiedziałem na jakie koszty mam się nastawić.
Racja. Ciężko powiedzieć, ile będzie to kosztowało, bo nie wiadomo jak dużą ta hala, czemu ma służyć, co w niej będzie itd. Firma, która się zajmuje budową powinna oszacować koszty