Łazienka - płytki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Łazienka - płytki
W twoim przypadku zastosowałbym stiuk na sufit i miałbyś coś ekskluzywnego i nie powtarzalnego.
Lepiej raz a dobrze.
Bricoman ma fajne płytki
Wybór na pewno jest duży, ja bym poszukała informacji, a potem sprawdziła oferty sklepów
Mam łazienkę 3 m kwadratowe a może nawet mniejszą, bo jest wyrównana płytami karton-gips. Zmieściła się wanna ze szklanym parawanem, umywalka 50 i komplet podtynkowy z WC. Kaloryfer pełni funkcję wieszaka. Mimo wszystko jest komfortowa. Na podłogę położyłem gres drewnopodobny. Łatwy w utrzymaniu czystości i antypoślizgowy, a w łazience to bardzo ważne. Na ścianie za wanną mam płytki a'la marmur chociaż zastanwiam się czy gres drewnopodobny lepiej by tam nie wyglądał, no ale żona się uparła bo marmur przewija się przez całe mieszkanie. Na pozostałych ścianach są białe szkliwione kafle. Na prawdę w porządku to wygląda. Wanna też w białej zabudowie i ciemny antracytowy sufit z czarnymi oprawami oświetleniowymi. Nie taka straszna ta mała łazienka, jak się ją przemyśli.
-
rabatka1981
- Początkujący

Ja kierowałam się ceną. Wybierałam droższe płytki i tańsze tam gdzie musiałam oszczędzać. Wszystko kupiłam z mężem w Domotece w Wawie. Firma jest na parterze i nazywa się aleotti.
My płytki zamawialiśmy online i nie żałujemy - są genialne. Teraz czaję się na armaturę łazienkową. Wybór jest bardzo duży a ceny przystępne. Mamy nowoczesną łazienkę i chcę aby armatura również taka była. A wy na jakie baterie do wanny itd postawiliście?
Mi się podoba wiele modeli płytek, w tym na pewno te o nowoczesnym stylu. Widziałam wiele ciekawych propozycji w sieci Merkury Market. Może akurat coś wpadnie ci w oko, bo jak dla mnie to jest mega duży wybór różnych ciekawych modeli.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2019, 9:55 przez fiona45, łącznie zmieniany 1 raz.
Niektóre płytki są naprawdę drogie, ale za to ładne i wytrzymałe. Warto wiedzieć, jak zabrać się za ich czyszczenie w razie czego.
Silver Service - usługi sprzątające
Płytki powinny być zdecydowanie ładne, w przypadku łazienki to coś więcej niż tylko ściana. Powinny być równie ładne co łatwe w utrzymaniu czystości, w łazience nie trudno o bród który z czasem coraz bardziej rzuca się w oczy dlatego warto dbać o czystość w łazience regularnie. Oprócz tego płytki mogą być bardzo estetyczne i dobrze komponować się np. z armaturą która powinna być trwała obecnie można wpaść na wiele inspiracji które spełniają te założenia.
Gdybym teraz wybierała płytki do łazienki postawiłabym na modne płytki Lastryko. Zauważyłam u znajomej po raz pierwszy, zaciekawił mnie ich wygląd i łatwość czyszczenia, na takiej fakturze wiele nie widać ani brudu ani kurzu, do tego są różne odcienie kolorystyczne, również na zdjęciach na stronie widać w niebieskim odcieniu, z białymi dodatkami wygląda super taka łazienka. Podoba się Wam takie rozwiązanie? te płytki na Dagma Płytki są na pewno wysokiej jakości, można śmiało zamawiać.
Płytki można znaleźć w dobrej cenie w Cermagu – ja tam kupiłam naprawdę bardzo ładne egzemplarze i doskonle pasują do wystroju mojego mieszkania!
Ja kupuję najczęściej przez internet, w wolnej chwili i na spokojnie. To prawda, wybór często jest tak ogromny, że czasem aż trudno się na coś zdecydować
Płytki czy inne wyposażenie (najczęściej do łazienki) zamawiam zazwyczaj na stronie sklepu in360.pl. Ogromna ilość produktów w naprawdę świetnych cenach. A można i wyhaczyć fajne promocje 
Lubię styl nowoczesny i tak mam urządzone mieszkanie a płytki do łazienki kupiłam w salonie Bokaro, kolekcje mają cudne, nietuzinkowe. Mój wybór był bardzo dobry, wybrałam płytki z kolekcji Atlas concorde.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
Szczególną uwagę warto zwrócić na odpowiednie przygotowanie podłoża. Powinno być ono stabilne, równe, pozbawione pęknięć i ubytków. Do gruntowania rekomenduję zastosować grunt polimerowy Śnieżka Acryl-Putz® GU40. Grunt równomiernie wnika w podłoże, zwiększa jego przyczepność i zmniejsza chłonność. Otrzymana powłoka jest lekko satynowa, transparentna, przepuszczająca parę wodną. Grunt należy nanosić bez jego rozcieńczania.
Szczególną uwagę warto zwrócić na odpowiednie przygotowanie podłoża. Powinno być ono stabilne, równe, pozbawione pęknięć i ubytków. Do gruntowania rekomenduję zastosować grunt polimerowy Śnieżka Acryl-Putz® GU40. Grunt równomiernie wnika w podłoże, zwiększa jego przyczepność i zmniejsza chłonność. Otrzymana powłoka jest lekko satynowa, transparentna, przepuszczająca parę wodną. Grunt należy nanosić bez jego rozcieńczania.
-
kamilrzepinski
- Początkujący

Ja postawiłem na płytki ceramiczne. Po remoncie łazienka fajnie wygląda, polecam zamawiać z neta płytki, robiłem konkretną analizę i wyszło zdecydowanie taniej. Jak ktoś potrzebuje podam namiar na PW na sklep, gdzie ja zamawiałem.