Fajne mieszkanie w Gdańsku
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Fajne mieszkanie w Gdańsku
Jeśli chodzi o Trójmiasto to ja bym wybrała mieszkanie z widokiem na morze, takie jak są na osiedlu które Atal teraz buduje. Można spokojnie na takim mieszkaniu zarobić albo spłacić je wynajmem bez problemu, chętnych na wynajem go nie zabraknie
My z mężem już od dawna myśleliśmy nad kupnem mieszkania nad morzem. Ale własnie szukalismy czegos w mniejszych miejscowościach, niekoniecznie takich dużych, przepełnionych turystami. No i ostatecznie zakupiliśmy apartament Lubicz w nadmorskiej miejscowości Rowy. Jest to malutka wieś, jednak nie jest tak, że brak tu turystów. Bo przeznaczylismy nasza inwestycja wlasnie pod wynajem krotkoterminowy. I jest zainteresowanie, więc nam się to szybko zwróci i mieszkanie zacznie na siebie zarabiać 
A mnie przekonuje Fotoplastykon w Gdańsku, chyba ze względu na architekturę głównie. Bardzo ładnie to wszystko wygląda! Cenowo wychodzi może trochę więcej, ale, trzeba przyznać, duży wybór i małych i większych mieszkań.
-
celia.celia84
- Zainteresowany

My też szukamy nowego mieszkania, ale we Wrocławiu i mam dość spory problem z wyborem odpowiedniej lokalizaji. Dewelopera już znalazłam kierując się opiniami, ale ponieważ prowadzi on kilka inwestycji to nie wiem, na którą się zdecydować
Może ktoś podpowiedzieć jaką część Wrocławia najlepiej wybrać?
Gdańsk ma coraz więcej do zaoferowania młodym ludziom to i fajnych mieszkań się trochę buduje. Na Fotoplastykonie jest tak jakby luksusowo 
-
ManiekJedl
- Początkujący

Fotoplastykon? Panie, ja się tam bałem zaglądać, bo wyglądało mi to na jakieś miejsce dla nowobogackich. Ale nie, okazało się, że ceny znośne. A poziom osiedla szacun. Inna sprawa, że od jakiegoś czasu w całym Gdańsku ceny mieszkań zwyżkują, a wg mnie to „lekka” przesada.
Zgadzam się z przedmówcą. Stosunek jakość-cena na Plastykonie więcej niż zadowalająca.
Teraz wszędzie gdzie tylko się spojrzy to wybór mieszkań jest bardzo duży.Tak uważam.
Generalnie spieszcie się, bo nie wiem jak na tym waszym Plastykonie, ale słyszę tu i ówdzie u innych deweloperów, że ceny idą w górę mocno cały czas. I mówię tutaj nie o okresie roku, tylko miesiąca, a nawet tygodnia!
Jestem w trakcie szukania mieszkania, mam już parę upatrzonych i zastanawiam się tylko nad firmą, która odbiera technicznie mieszkania. Słyszeliście o takiej usłudze? Przekazanie kluczy to z kolei moment, kiedy przechodzi na nas "posiadanie" mieszkania. Przekazanie kluczy to więc to samo, co "wydanie mieszkania". W momencie przekazania mieszkania, przechodzą na nas wszystkie "ciężary i koszty" związane z mieszkaniem (np. opłaty za media, obowiązek czynszu).
[quote="RobertLEW"]Generalnie spieszcie się, bo nie wiem jak na tym waszym Plastykonie, ale słyszę tu i ówdzie u innych deweloperów, że ceny idą w górę mocno cały czas. I mówię tutaj nie o okresie roku, tylko miesiąca, a nawet tygodnia![/quote]
True. Ostatnio znajomy szukał, spodobało mu się jedno mieszkanie, dali mu jakieś warunki cenowe, po tygodniu wrócił z żoną prawie już zdecydowany, a tu ceny o kilkaset złotych w górę poszły przez ten czas…
True. Ostatnio znajomy szukał, spodobało mu się jedno mieszkanie, dali mu jakieś warunki cenowe, po tygodniu wrócił z żoną prawie już zdecydowany, a tu ceny o kilkaset złotych w górę poszły przez ten czas…
PARANOJA!
Trochę tak, ale takie prawa rynku.
Gadałem ostatnio ze znajomym z polnordu, on nic nie słyszał o takich procederach więc ok. Ciekawe jak z innymi deweloperami z 3City
Też muszę stanowczo potwierdzić, że Polnord jest ok. w tym temacie. W ostatnich tygodniach finalizowałem umowę kupna/sprzedaży .Ceny były takie same na każdym etapie, choć trochę się zastanawiałem.