Jaki garaż?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki garaż?
To prawda, że każdy ma inne potrzeby i trzeba się dobrze zastanowić, jaki garaż będzie konieczny, z jakich materiałów najlepiej go zrobić i też jaki powinien być duży. Firma szymbud-pawilony.pl może pomóc w zrobieniu garażu z blachy dobrej jakości.
Jeśli chodzi o garaż blaszany to polecam zajrzeć do firmy Game Info. Dużo przydatnych informacji
Zastanawiam się nad garażem ogrzewanym.
Osobiście zdecydowałem się na blaszany garaż. Miałem dosyć nieregularną działkę i zależało mi na dopasowaniu jego rozmiarów - tak aby z niczym nie kolidował. Szukałem firmy, która zajmie się tym i co ważne - zrobi to dobrze. Polecono mi czerwinscygaraze.pl i nie narzekam. Świetna robota
-
Jjacek_0714
- Początkujący

Znalazłem w necie taki garaż
wygląda solidnie i na pewno jest solidniejszy i trwalszy od blaszaka.
wygląda solidnie i na pewno jest solidniejszy i trwalszy od blaszaka.Re: Jaki garaż?
Najlepiej taki, który oprócz samochodu pomieści jeszcze inne przydatne rzeczy.
-
Sebazarn11
- Początkujący

Z tego co wiem, blaszaki są najtańsze, więc bardzo dobrze kombinujesz. Jeśli mam być szczery to uderzaj do producentów, ponieważ omijasz tym prowizję pośredników. Przepatrzyłem kilka stron i tutaj mają spoko konfigurator garaży blaszanych: https://www.garazeinterstal.pl/konfigurator
Sprawdź, pozbieraj wyceny, popytaj czy montują garaż i jeśli tak to za ile oraz, czy dojadą do Ciebie i myślę, że wybierzesz coś solidnego.
Słyszałem, aby uważać na pewną firmę z Gordziska, ale nie powiem Ci teraz dokładnie, o kogo chodziło.
Sprawdź, pozbieraj wyceny, popytaj czy montują garaż i jeśli tak to za ile oraz, czy dojadą do Ciebie i myślę, że wybierzesz coś solidnego.
Słyszałem, aby uważać na pewną firmę z Gordziska, ale nie powiem Ci teraz dokładnie, o kogo chodziło.
Jako producent garaży z ponad 20letnim stażem, uważam, że wątek zawiera masę przydatnych informacji i myślę, że po jego lekturze nie ma już wątpliwości co do zalet popularnych blaszaków.
-
PaulinaRóżalska
- Początkujący

Jestem rowerowym maniakiem, kupuję zazwyczaj rowery holenderskie używane, a więc wraz z moją 5-osobową rodziną mamy już ponad 10 rowerów. Myślałam, aby obok garażu zainstalować jakieś uchwyty na rowery, tak może z 3, żeby osoby które codziennie z nich korzystają latem, mogły zostawić je na zadaszonym miejscu. Jakieś pomysły?
Też uważam,że nie ma sensu inwestowania w jakieś grube ocieplenie, bo w okresie zimowym i tak na niewiele się to zda przy głębokich mrozach.
Dobrej jakości blacha, która będzie dobrze zabezpieczona przed korozją i tyle. Podobnie brama wjazdowa. Niech tylko mechanizm otwierania będzie dobry, aby nie uległ uszkodzeniu po jakimś określonym czasie użytkowania.
Dobrej jakości blacha, która będzie dobrze zabezpieczona przed korozją i tyle. Podobnie brama wjazdowa. Niech tylko mechanizm otwierania będzie dobry, aby nie uległ uszkodzeniu po jakimś określonym czasie użytkowania.
Przy wyborze projektu zastanawialiśmy się nad wyborem garażu w bryle, potem jednak z tego pomysłu zrezygnowaliśmy. Bardzo podwyższało to cenę budowy domu, poza tym garaż taki musielibyśmy ocieplać. Niekoniecznie pasowało nam to to wyglądu domu. Świadomie zdecydowaliśmy się na garaż poza bryłą domu.
Polecam wziać pod uwagę postawienie garażu akrylowego. Cena takiego garazu nie jest wysoka, a moim zdaniem wygląda bardzo dobrze Poza tym mozna wybierać spośród całej palety RAL:

Polecam wziać pod uwagę postawienie garażu akrylowego. Cena takiego garazu nie jest wysoka, a moim zdaniem wygląda bardzo dobrze Poza tym mozna wybierać spośród całej palety RAL:

Co prawda nie buduje takiego blaszanego garazu ale zwykly wolnostojacy powyzej 35 m2.
Normalnie robie projekt u atchitekta (jesli nie mam wybranego gotowca), skladam o pozwolenie na budowe i juz.
Projekt indywidualny wraz z pozwoleniem wyszedl mnie 2 tys.
Nie ma znaczenia z czego jest zrobiony garaz ale jego metraz.
Jesli jest powyzej 35m 2 musi byc pozwolenie.
Normalnie robie projekt u atchitekta (jesli nie mam wybranego gotowca), skladam o pozwolenie na budowe i juz.
Projekt indywidualny wraz z pozwoleniem wyszedl mnie 2 tys.
Nie ma znaczenia z czego jest zrobiony garaz ale jego metraz.
Jesli jest powyzej 35m 2 musi byc pozwolenie.
Najlepiej kupić cały ocynkowany
Ja nie chciałam garażu w bryle ze względu na ppoż, smród, hałas itp, w sensie, że nie chciałam, żeby garaz był częścią domu, nad którą mam pomieszczenia mieszkalne. Będzie osobnym mniejszym budynkiem dostawionym do domu, z którego będzie bezpośrednie wejście do domu.
Od siebie polecam zajrzeć sobie na stronę
https://firmakora.pl/kategoria-produktu/wiaty-i-altany/
można tutaj zamówić wiaty i altany premium
Od siebie polecam zajrzeć sobie na stronę
https://firmakora.pl/kategoria-produktu/wiaty-i-altany/
można tutaj zamówić wiaty i altany premium