Czujniki do alarmu
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: czujniki do alarmu
Dokładnie, najlepiej montaż systemu alarmowego, jak i dobranie odpowiednich czujników zlecić firmie, która się na tym po prostu zna. Ja skorzystałem z oferty firmy SMA i niczym więcej się nie martwiłem. Specjalista wszystko oszacował, dobrał odpowiednie czujniki i wszystko hula. No i nie wychodzi to jakoś drogo - najprostszy system już od 1000 złotych.
-
pawelb5913
- Początkujący

Witam.
Moja budowa jest na etapie stanu surowego zamkniętego. Budynek nie będzie ocieplony przed zimą. Chciałbym wykańczać dom ale wiadomo - strach przed kradzieżą, niczego nie mona zostawić bo zmieni właściciela itd, jest to uciążliwe dlatego myślę o alarmie. Ale czy taki alarm w zimę będzie działał, a co ważniejsze, czy zima nie uszkodzi takiego alarmu bo wiadomo że zima elektronice nie służy. Jak to jest u Was, testował ktoś alarm w nieogrzewanym, nieocieplonym domu.??
Bardzo proszę o odp
Moja budowa jest na etapie stanu surowego zamkniętego. Budynek nie będzie ocieplony przed zimą. Chciałbym wykańczać dom ale wiadomo - strach przed kradzieżą, niczego nie mona zostawić bo zmieni właściciela itd, jest to uciążliwe dlatego myślę o alarmie. Ale czy taki alarm w zimę będzie działał, a co ważniejsze, czy zima nie uszkodzi takiego alarmu bo wiadomo że zima elektronice nie służy. Jak to jest u Was, testował ktoś alarm w nieogrzewanym, nieocieplonym domu.??
Bardzo proszę o odp
Nie będzie żadnego problemu.pawelb5913 pisze: Ale czy taki alarm w zimę będzie działał, a co ważniejsze, czy zima nie uszkodzi takiego alarmu bo wiadomo że zima elektronice nie służy.
Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym, którzy nie umieją latać
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Częsty dylemat przed zimą ale nie ma sie co zastanawiać bo szkoda na wiosnę sie przekonać że ktoś pod nasza nieobecność np zamieszkał sobie w naszym domku albo poprostu wyniósł nam wszystko co sie dało i czego dorobiliśmy się w okresie letnim...pawelb5913 pisze:Witam.
Bardzo proszę o odp
Polecam moduły GPRS kupujesz do tego 1-2 czujki instalujesz w strategicznym miejscu ładujesz do systemu kartę zdrapkę i jeśli ktoś będzie sie kręcił w domu to dostaniesz smsa bez budzenia sąsiadów.
Zawsze później taki GPRS możesz podłączyć sobie do swojego nowego systemu alarmowego
Oczywiście dobre wrażenie robi tez zainstalowany na domku sygnalizator z własnym akumulatorem sygnalizujący czerwoną diodą działający system
I pamiętaj jeśli dom ma jeszcze otwory na poddaszu w domu mogą zamieszkać ptaszki i będziesz miał fałszywe alarmy więc nie szalej z ilością czujek
Isabela
W Lublinie jest firma teletechnika która właściwie tylko tym się zajmuje. Warto o nich poczytać.
chciałam zapytac o jakieś inne zabezpieczenia niz alarmy przeciwłamaniowe. Mam firmę, która zajmuje się produkcją. ostatnio bylo małe zwarcie i o mało nie skończyło się ogromnym pozarem. Na szczecie pracownicy w porę się zoreintowali ze coś się dzieje. Czy myslicie że oferta unitec będzie skuteczną ochroną przeciwpozarową?
-
Greengaz
- Superużytkownik

- Kontakt:
Boże, widzisz i nie grzmisz. Szczyty głupoty.syl_sio pisze:chciałam zapytac o jakieś inne zabezpieczenia niz alarmy przeciwłamaniowe. Mam firmę, która zajmuje się produkcją. ostatnio bylo małe zwarcie i o mało nie skończyło się ogromnym pozarem. Na szczecie pracownicy w porę się zoreintowali ze coś się dzieje. Czy myslicie że oferta unitec będzie skuteczną ochroną przeciwpozarową?
Z tego samego dnia
syl_sio pisze:na pewno warto tez zabezpieczyć sklep przed włamaniami i pożarami. W sumie nigdy nic nie wiadomo. Ja w swoim sklepie mam alarmy przeciwpozarowe które zakłąda mi firma unitec i wiem ze jak coś bedzie można uchronic sie przed jakąś katastrofą.
Obalam mity na temat ogrzewania propanem.
-
monitoring24bytom
- Początkujący

- Kontakt:
Skoro montowałeś u siebie taki system alarmowy to może napisz też z jakimi kosztami trzeba się liczyć,tak mniej więcej. To pomoże innym Użytkownikom podjąć decyzję w przyszłości czy warto i jakich cen oczekiwać.
-
alarmybytom
- Początkujący

- Kontakt:
Zgadzam się.
-
alarmybytom
- Początkujący

- Kontakt:
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi ile będzie kosztował system alarmowy.
Cenę można podać mocno przybliżoną.
Całkowity koszt zależy od tego jaką centralę się wybierze,
- jakie będą czujki i ile ich będzie, cena czujki od 35 do 200 zł
- czy będzie ochrona obwodowa, powiadomienie GSM,
- jaki manipulator standardowy czy dotykowy.
Bez szaleństw system alarmowy w domu można (cena sprzętu) zakupić za 1800-2000 zł do 12 czujek.
Pozdrawiam.
W razie czego pisz na priv.
Cenę można podać mocno przybliżoną.
Całkowity koszt zależy od tego jaką centralę się wybierze,
- jakie będą czujki i ile ich będzie, cena czujki od 35 do 200 zł
- czy będzie ochrona obwodowa, powiadomienie GSM,
- jaki manipulator standardowy czy dotykowy.
Bez szaleństw system alarmowy w domu można (cena sprzętu) zakupić za 1800-2000 zł do 12 czujek.
Pozdrawiam.
W razie czego pisz na priv.
-
FonexAlarmy
- Początkujący

Pomocny w wyborze czujników do alarmu może być artykuł o czujkach w którym będą opisane zastosowania różnych czujników oraz gdzie mogą zostać wykorzystane.
Instalacje alarmowe i systemy monitoringu to najlepszy sposób ochrony nieruchomości przed włamaniem i napadem.
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

chyba czułbym się bezpiecznie gdyby był
A możecie podać jakieś przykładowe sklepy, gdzie zamówię takie czujniki online?