Ile kosztuje projektant wnętrz
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: ile kosztuje projektant wnętrz
Ostatnio rozglądałem się w Bielsku za biurem projektowym, który specjalizuje się we wnętrzach. Ceny są bardzo różne i ciężko laikowi stwierdzić, czy zakres prac będzie odpowiedni, dlatego wziąłem średnią cenę i najszybszy kontakt.
Wszystko zależy od projektanta, oraz od tego czego sobie zażyczysz. Najlepiej po prostu złóż zapytanie i poczekaj na wstępną wycenę.
No to prawda, każdy projektant ma inną wycenę. Ale też mozna zobaczyc na stronach biur projektowych, bo oni czesto maja po prostu cenniki podstawe. Abrys z Poznania ma opisane jak wycenia projekt kuchni, czy salonu.
Potrzebujesz dobrego architekta wnętrz? Ison oferuje kompleksowe projektowanie i urządzanie mieszkań w Poznaniu. Udzielają również gwarancję na wykonywane prace.
Piękny projekt łazienki opracowała i wykonała u mnie firma Eskale. Doradzają rozwiązania aranżacyjne, które pozwalają uczynić przestrzeń miłą dla okna zwracając przy tym uwagę na komfort użytkowania. Jestem zachwycona.
-
manieczek22
- Początkujący

Nie korzystałem z takich usług ale moja siostra wynajmowała projektantkę z miskiewiczdesign.pl i mówiła, że to wszytko zależne jest co się, ile trzeba pracy włożyć w dom czy tam mieszkanie, jaki to metraż jest itd. Dokładnej kwoty mi nie powiedziała, ale wspomniała, że nie żałuj decyzji. Ma teraz bardzo ładne mieszkanko i stylowe.
Wszystko zależy chyba od tego, o jak dużym pomieszczeniu jest mowa. W końcu projektant nie musi od razu aranżować całego mieszkania.
-
Studio M kwadrat
- Początkujący

Tak jak forumowicze napisali to zależy od projektowanej powierzchni.
Widełki cen za 1m2 są bardzo różne od 30 do 200 zł/m2. Najbardziej należy uważać na tych najtańszych, najczęściej nie są to architekci znający się na przepisach prawa budowlanego i warunkach technicznych budynków, a dekoratorzy, którzy skończyli kurs robienia wizualizacji. Ważne, aby architekt, którego zatrudniasz znał się dobrze na oświetleniu, elektryce, wod-kan itd.
Niemniej zapraszam do zapoznania się z ofertą naszego biura projektowego i do obejrzenia naszego portfolio.
Widełki cen za 1m2 są bardzo różne od 30 do 200 zł/m2. Najbardziej należy uważać na tych najtańszych, najczęściej nie są to architekci znający się na przepisach prawa budowlanego i warunkach technicznych budynków, a dekoratorzy, którzy skończyli kurs robienia wizualizacji. Ważne, aby architekt, którego zatrudniasz znał się dobrze na oświetleniu, elektryce, wod-kan itd.
Niemniej zapraszam do zapoznania się z ofertą naszego biura projektowego i do obejrzenia naszego portfolio.
To zależy od tego co chcesz zaprojektować. Ja poszukuje teraz pomocy w zaprojektowaniu biura typu open-space.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Wycena projektu zależy od jego zakresu, wielkości mieszkania oraz od cen projektanta. Przed decyzją o zatrudnieniu biura projektowego lub projektanta należy poprosić o ofertę szczegółową, która pomoże podjąć decyzję i stanie się podstawą do podpisania umowy.
Cena zależna jest od tego na jaki projekt się zdecydujemy, jak bardzo dużo będzie zawierał detali i przede wszystkim od tego jakie metrażowo jest nasze mieszkanie. Moje mieszkanie do małych nie należy, dlatego miałem problem z pomysłem na wnętrza pokoi. Skorzystałem z usług pracowni architektonicznej Architetto z Warszawy i jestem bardzo zadowolony bo w 100% spełnili moje wymagania.
-
edek-ledek
- Aktywny

Re: Ile kosztuje projektant wnętrz
To wszystko zależy od projektu. Wyceny są różne. Myślę, że najlepiej zawsze jest umówić się na spotkanie. Np. biuro nieruchomości z Poznania na stałe współpracuje z Architektem i można skorzystać i otrzymać wycenę od razu do mieszkania, jakim jesteśmy zainteresowani. To sporo ułatwia.
Wbrew pozorom to wcale nie jest taka droga usługa jakby się niektórym mogło wydawać. Ja skorzystałem z usług anidea i wyszło mnie to całkiem przyzwoicie, także myślę że śmiało można się decydować. A cena oczywiście zależy od objętości projektu.
Przeróżnych firm zajmujących się projektowaniem wnętrz jest bez liku i myślę, że warto sobie przejrzeć poszczególne portfolia - tak aby wybrać to, których prace podobają nam się najbardziej.
Polecam Qinvetment.
Sama ostatnio przeglądałam sobie oferty poszczególnych biur projektowych w poszukiwaniu własnej inspiracji i właśnie ich aranżacje są moim zdaniem bardzo ciekawe i indywidualne.
Firma oferuje wykończenie od a do z. Od projektu po prace remontowe.
Polecam Qinvetment.
Sama ostatnio przeglądałam sobie oferty poszczególnych biur projektowych w poszukiwaniu własnej inspiracji i właśnie ich aranżacje są moim zdaniem bardzo ciekawe i indywidualne.
Firma oferuje wykończenie od a do z. Od projektu po prace remontowe.
http://www.forumbudowlane.pl/
Rekomenduję firmę Architetto, bo Pani Agnieszka ma świetne pomysły.