Szpecąca blizna - jak się jej pozbyć?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Szpecąca blizna - jak się jej pozbyć?
ja też uważam, ze opcja ze zrobieniem sobie tatuaża w tym miejscu jest bardzo okej
jeśli chodzi o studio to na pewno poleciłabym warszawskie Jah Love Tattoo
Sama robiłam u nich już 3 tatauże ( w tym 1 cover) i jestem zachwycona efektem końcowym. Czasem trzeba troszkę dłużej poczekać na wolny termin ale warto 
polinkaa pisze:ja też uważam, ze opcja ze zrobieniem sobie tatuaża w tym miejscu jest bardzo okejjeśli chodzi o studio to na pewno poleciłabym warszawskie Jah Love Tattoo
Sama robiłam u nich już 3 tatauże ( w tym 1 cover) i jestem zachwycona efektem końcowym. Czasem trzeba troszkę dłużej poczekać na wolny termin ale warto
To fakt dobrzy są
E tam, blizna może dodać ciekawego looku.
Pewnie, że w miejscu blizny dobrze jest zrobić tatuaż
Trzeba jeszcze tylko pomysleć o odpowiedniej pielęgnacji takiego tatuażu http://blog.loveink.pl/dlaczego-warto-u ... o-tatuazu/
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Słyszałam, że można się jej pozbyć laserowo.
Jak widzę Jah Love Tattoo cieszy się naprawdę dużą popularnością
sam robię u nich tatuaże. Zresztą wystarczy popatrzeć na fotki ich dotychczasowych prac, które regularnie zamieszczają na swoim fanpage na facebooku https://www.facebook.com/studio.tatuazu ... o/?fref=ts. Tak uzdolnionych ludzi dawno nie widziałem 
W swoimi życiu wypróbowałam naprawdę bardzo dużo specyfików na blizny, niestety mam bardzo nieestetyczne blizny potrądzikowe. U mnie akurat zadziałały dobrze plastry contractubex.pl blizna zrobiła się wygładzona, mniej widoczna, ale trzeba być regularnym w stosowaniu.
Wiele osób na bliźnie robi tatuaż. Może to jakaś opcja?
Można spróbować laser, ale to też nie zawsze. Nie lepiej zaakceptować to?
Jak miałem blizny, to żona mnie zapisała do La Guel na Kabatach na usuwanie i faktycznie te zabiegi bardzo mi pomogły, bo blizny były głębokie i szpecące.
Może na Święta kup sobie nową bieliznę?
Z własnego doświadczenia mogę polecić także Krio lifting własnie wspomagająco żeby pozbyć się blizn. U mnie akurat paskudne blizny po trądziku na twarzy, siostra mnie namówiła i zapisałam się do Centrum odmładzania Eko Med w Grodzisku Mazowieckim. Metoda super, nie szkodliwa a pomaga.
Pracują tu na bardzo nowoczesnym sprzęcie, to mnie w sumie przekonało żeby akurat do nich przyjechac
Pracują tu na bardzo nowoczesnym sprzęcie, to mnie w sumie przekonało żeby akurat do nich przyjechac
nie pytaj na forum bo tu nikt nie jest specjalistą od takich poważnych spraw
lepiej udać się do profesjonalisty, do lekarza albo kosmetologa, który doradzi jakiś skuteczny zabieg. Ja z blizną chodziłam na zabiegi do kliniki skyclinic i po kilku wizytach nie było śladu także polecam serdecznie ich pomoc w wielu różnych kwestiach dotyczących wyglądu i zdrowia 
Szkoda, że nie napisałeś czy używałeś jakichś środków na pozbycie się tej blizny. Wiadomo są takie, którym można zaradzić w prosty sposób, a są i takie, co do których trzeba już podejść w profesjonalnej klinice. Przy tych pierwszych wystarczy zaopatrzyć się w aptece w lek octenisept. Już niejednokrotnie słyszałam, że sprawdza się w takich przypadkach. Spróbuj, bo nic na tym nie tracisz, a możesz zyskać, gdy blizna stanie się niewidoczna.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Ponoć laser jest dobry.... Ja sie zastanawiam nad tym, potrzebuje jednak jakiś wskazówek rad co gabinetu odpowiedniego lekarza, poniewaz koszty tego zabiegu sa wysokie.. Chodzi mi tutaj głownie o likwidację blizn.... Efekty ponoć sa widoczne, można stosowac w celu zmiejszenia zmarszczek, ujędrniania twarzy likwidacji blizn i przebarwień. W sumie teortycznie coś nie coś wiem, ale chciałabym prosić o wypiedź kobitek, które mają za sobą te zabiegi.