witam Panstwa,
Mieszkam na osiedlu obok ktorego buduje sie nowe osiedle. Na to nowo budowane osiedle zrobione sa 2 wjazdy, ze szlabanami, ochrona etc.
Niestety od strony mojego osiedla pare miesiecy temu zrobiono jedna mala dziure w plocie przez ktora pracownicy sobie wychodza w czasie przerw do sklepow, czy skracaja sobie droge do pracy.
Problemem jest to ze przez te dzikie przejscie wiele razy widzialem wchodzace dzieci na budowe, a nie trzeba juz wspominac ze to o krok od tragedii (szczegolnie ze jest tam teraz ok. 10 metrowa dziura wykopana).
Zaczepialem Panow w bialych kaskach by postawili tam przynajmniej furtke albo kogos z ochroby by pilnowal by dzieci nie wchodzili na budowe. Niestety nic nie zrobili z tym.
Prosze o porade gdzie moge to zglosic? Ewentualnie jakich argumentow moge uzyc przy najblizszej rozmowie z kierownikiem budowy ? Wolalbym to zalatwic polubownie.
Dzikie wejscie na budowe obok osiedla
Re: Dzikie wejscie na budowe obok osiedla
W czasie rozmowy z kierownikiem budowy argumentem może być Ustawa Prawo Budowlane, art. 42.2 "Kierownik budowy jest obowiązany odpowiednio zabezpieczyć teren budowy".
Furtka z zamkiem jest dobrym pomysłem.
Furtka z zamkiem jest dobrym pomysłem.