Lublin czy Warszawa gdzie kupić mieszkanie???
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Lublin czy Warszawa gdzie kupić mieszkanie???
Czasem warto się zastanowić 2 razy. Chodzi o to, że często w dobrej cenie można sobie bez problemu kupić np. fajnie przygotowany segment z ogródkiem, a nie mieszkanie. Różnica w mieszkaniu jest kolosalna. Tu mogę podać przykład takiego osiedla segmentów – Osiedle Stoczniowców 2 dewelopera ARAS. 9 km od Centrum, lokale bezczynszowe w programie MDM, fajne „zaplecze” w postaci sklepów itd.
-
martinrekk
- Zaawansowany

W Wawrze buduje się Willa Międzylesie można sprawdzić wizualizacje mieszkań. Oferta ciekawa , jedna z kilku którą rozważam.
Myślę że Warszawa jest bardziej atrakcyjna pod względem inwestycyjnym i rozwojowym, ja bym postawiła na niedrogie mieszkanie od Atala z wykończeniem pod klucz w atrakcyjnej lokalizacji
Stawiałbym na Lublin
Miasto ma tańsze mieszkania, powstaje w nim również wiele ciekawych inwestycji deweloperskich, jak na przyklad mieszkania w okolicach ulicy Pólnocnej.
Jest tam wielu studentów tak wiec nie ma problemów z wynajeciem mieszkania.
Poza tym ostatnio czytałem pewien artykuł i Lublin znalazł sie w gronie najszybciej rozwijających się miast w Polsce.
Miasto ma tańsze mieszkania, powstaje w nim również wiele ciekawych inwestycji deweloperskich, jak na przyklad mieszkania w okolicach ulicy Pólnocnej.
Jest tam wielu studentów tak wiec nie ma problemów z wynajeciem mieszkania.
Poza tym ostatnio czytałem pewien artykuł i Lublin znalazł sie w gronie najszybciej rozwijających się miast w Polsce.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2018, 7:51 przez budek11, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć, jeżeli chodzi o cenowość mieszkań, zdecydowanie Lublin.
No ceny w Lublinie sa zdecydowanie korzystniejsza niż w Warszawie a zdecydowanie prawda jest, że w Lublinie rozwój jest bardzo szybki. Na gdl.pl jest pora ilość inwestycji tego dewelopera w Lublinie. Można zobaczyć i porównać ceny. Ja również jestm za Lublinem,
Ja jednak preferuję Warszawę. Ostatnio znalazłem bardzo ciekawe oferty i zastanawiam się, czy nie kupić mieszkania w tej okolicy.
Moim zdaniem Warszawa, dużo lepszy rynek dla wynajmu niż w Lublinie wg mnie. No i więcej fajnych inwestycji się buduje, więc większa szansa, że znajdziesz coś, co Cię interesuje. Polecam sprawdzić sobie ofertę np. dewelopera APM Development, bardzo fajne inwestycje mają właśnie "na tapecie".
-
pawelszabla
- Aktywny

Mi się udało szybko i dobrze trafić z mieszkaniem w firmie pośredniczącej mega mieszkania. Rozbudowana baza ofert, dobrze zrobiona wyszukiwarka, nie trzeba się przedzierać przez wszystkie lokale tylko można od razu trafić na tę grupę której się szuka (kawalerki, 2 pokoje itd.).
Według mnie naprawdę warto inwestować w rynek nieruchomości. A jeśli chodzi o miejsce, to ani Warszawa ani Lublin,a morze
To bardzo opłacalny biznes. Sami zainwestowaliśmy w nieruchomości od Lubicz Apartamenty w miejscowości turystycznej Rowy, bo jest to spokojna okolica, a wiele ludzi właśnie w takich miejscach szuka odpoczynku. I powiem wam, że to była najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć 
Zdecydowanie Warszawa. Przez jakiś czas mieszkałem w Lublinie i mam sentyment do tego miasta ale to Warszawa na dobre skradła moje serce. Akurat teraz mogę również powiedzieć, że szczęśliwie udało mi się pozostać właścicielem mieszkania w inwestycji "Nowe Południe" na Mokotowie.
Polecam! Jestem po odbiorach i za 3-4 miesiące planuję wprowadzić się na własne salony 
Na dzień dzisiejszy nie stać mnie na zakup mieszkania/nieruchomości pod wynajem. Chociaż sam pomysł inwestycji w nieruchomości jest całkiem trafny, bo dalej można na nich zarobić ale są teraz dużo ciekawsze formy np. crowdfunding. Są firmy np. Mzuri CFI, które mają spore sukcesy w takim inwestowaniu. Zresztą twórcy sporo o tym piszą na blogu fridomia.pl jak ktoś chce się dowiedzieć więcej o nieruchomościach i zarabianiu na nich to koniecznie powinien poczytać.
Jestem inwestorem i kupuję mieszkania na rynku pierwotnym w różnych miastach i Warszawa mi się najbardziej opłaca – tyle Ci mogę od siebie podpowiedzieć. Ale to tez zależy od dewelopera. Ostatnio odkryłem Home Invest i to jest póki co najkorzystniejsza dla mnie współpraca.
Piękne nowe mieszkania na nowym osiedlu w Warszawie
Mam sprawdzonego pośrednika od nieruchomości na http://megamieszkania.pl. Można u nich szybko znaleźc mieszkanie które nadaje się do zamieszkania od zaraz. U mnie to wyglądało tak że tego samego dnia umówilem się na oględziny i podpisaliśmy umowę najmu. Wolę mieć umowę, jest pewniej, nie można człowieka wyrzucić z dnia na dzień.