Tanie oświetlenie do wnętrza i na zewnątrz budynku
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Tanie oświetlenie do wnętrza i na zewnątrz budynku
Szukam jakiegoś możliwie taniego oświetlenia z przeznaczeniem do wnętrza i na zewnątrz budynku. Możecie polecić mi coś z tego zakresu? Na co należy zwracać uwagę przy jego wyborze?
Re: Tanie oświetlenie do wnętrza i na zewnątrz budynku
na pewno bierz oświetlenie ledowe. Do wnętrz to zależy jakie pomieszczenie ale np łazienka blisko wody to na pewno IP44 lub wyższe. Na zewnątrz to również IP44 a najlepiej wyższe. Wiadomo kontakt z wodą jest częstszy niż w domu. Oświetlenie można zrobić samemu np z pasków ledowych wtedy będziemy mieli wyjątkowe oświetlenie bo swoje. 
W dobie internetu, znalezienie taniego i dobrego jakościowo oświetlenia nie stanowi przecież najmniejszego problemu.
Zarówno sklepy stacjonarne oraz internetowe stosują politykę, w której w zasadzie bezproblemowo można zwrócić towar, który nie został zużyty.
Proponuje w związku z tym sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem: oswietlenie-sklep.pl - przykładowy sklep internetowy, w którym mają duży wybór różnego rodzaju oświetlenia z przeznaczeniem zarówno do wewnątrz jak i na zewnątrz budynku.
Proponuję sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem jak coś: oswietlenie-sklep.pl
Zarówno sklepy stacjonarne oraz internetowe stosują politykę, w której w zasadzie bezproblemowo można zwrócić towar, który nie został zużyty.
Proponuje w związku z tym sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem: oswietlenie-sklep.pl - przykładowy sklep internetowy, w którym mają duży wybór różnego rodzaju oświetlenia z przeznaczeniem zarówno do wewnątrz jak i na zewnątrz budynku.
Proponuję sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem jak coś: oswietlenie-sklep.pl
Ostatnio zmieniony 10 lip 2019, 9:50 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.forumbudowlane.pl/
Ja rozeznanie robię bardziej w tym zewnętrznym oświetleniu, chcemy kupić coś dobrego i porządnego. Trafiłam między innymi na sklep interblue.pl, gdzie są różnego rodzaju naświetlacze led z czujnikiem ruchu. Czegoś takiego właśnie szukamy.