Jaki blat kuchenny?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Maciek1122
- Początkujący

Re: Jaki blat kuchenny?
Ja patrzę na to, by blat nie łapał w siebie brudu
-
adrianna99
- Zainteresowany

Ja mam z Topalit, jest wytrzymały na wszystko mam kolor biały - tutaj mają ofertę http://topalit.com.pl/blaty/
Co sądzicie o granitowym 
-
PrzemoGolec
- Początkujący

Ja brałem blat od topalit , bardzo dobre wykonanie.
Od zawsze marzyłam o marmurze.
Kamienne blaty kuchenne pięknie wykonuje firma Arkada-Koszalin. Oferują niezwykle trwałe i efektownie prezentujące się elementy wystroju wnętrz domów takich jak blaty lub parapety. Zamówiłem u nich do całego nowo wybudowanego domu. Wyglądają monumentalnie. Są solidnie wykonane.
A ile kosztują takie blaty? Planuję remont kuchni, ale nie wiem z jakimi kosztami muszę sie liczyć...
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Widziałam te blaty, jednak moim zdaniem blat z naturalnego kamienia będzie o wiele bardziej wytrzymały Nie polecam jedynie polerowanego z uwagi na to, ze łatwo może się porysować. Zdecydowanie lepszym blatem będzie tutaj blat satynowy, jest bardzo wytrzymały i tak łatwo się nie rysuje.
Polecam kontakt z Woodworks studio.
Firma realizuje zamówienia na meble kuchenne na wymiar w Krakowie oraz w okolicach tak więc nie będzie dla nich zadnym problemem dorobienie blatu na wymiar.
Poza tym doradzą jaki będzie najbardziej praktyczny materiał na blat.
Polecam kontakt z Woodworks studio.
Firma realizuje zamówienia na meble kuchenne na wymiar w Krakowie oraz w okolicach tak więc nie będzie dla nich zadnym problemem dorobienie blatu na wymiar.
Poza tym doradzą jaki będzie najbardziej praktyczny materiał na blat.
Też polecam naturalny kamień. Najlepszy do kuchni jest granit. Ja swój blat, w kolorze czarnym, w wykończeniu satynowym zamawiałam w okolicach Strzegomia w firmie Pakal. Zrobili idealnie pod wymiar i ułożyli na meblach.
Wydaje mi sie, że blaty kamienne są coraz bardziej popularne
Sama zastanawiałam się nad blatem z kamienia, nie będe tutaj kłamała - bardzo mi się takie blaty podobają. Poza tym jest to rozwiązanie na długie lata oraz wygląda bardzo dobrze. Z drugiej strony cena takiego blatu jest wysoka. A blaty z laminatu również mogą wygladać bardzo dobrze - szczególnie jeśli są dobrze dopasowane do koloru frontów kuchennych.
Sama mam w swojej kuchni blat naśladujący marmur

Sama mam w swojej kuchni blat naśladujący marmur

Istnieją różne dostępne akcesoria, które przy meblach się wykorzystuje, można brać pod uwagę np. hurtownię, która stara się u siebie gromadzić te akcesoria od różnych producentów i tym samym wybór też staje się dzięki temu nieco łatwiejszy.
Jeśli marmur to polecam firmę Pavelo Marmi. Ogarniają całą Polskę. Pozdrawiam.
Kamienny blat w kuchni ,tak tylko jedna rada w jasnym kolorze.Ponieważ jak coś stoi na blacie np.chlebak to z czasem słońce rozjaśni kolor.A pod chlebakiem zostanie bez zmian.
Oczywiśćie warto jest się skontaktować z doświadczoną firmą, która powinna doradzić jakie będzie tutaj najlepsze rozwiązanie.
Różne odcienie kamienia dla blatów ma firma, dopytajcie się o ceny

Oczywiśćie warto jest się skontaktować z doświadczoną firmą, która powinna doradzić jakie będzie tutaj najlepsze rozwiązanie.
Różne odcienie kamienia dla blatów ma firma, dopytajcie się o ceny

No nie wiem, taki temat, trzeba być tu specjalistą