Opinie o deweloperze – Polnord
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Katarzynna
- Początkujący

Opinie o deweloperze – Polnord
Chętnie poczytam wszystkie informacje i przeżycia związane z tym deweloperem i jego inwestycjami. 
Re: Opinie o deweloperze – Polnord
Na pewno będę śledził wątek. Też rozglądam się za inwestycjami i to jest jeden z deweloperów nad którym się zastanawiam. Pozdrawiam 
Jakies konkretne miasto? 
-
Katarzynna
- Początkujący

[quote="amadry"]Jakies konkretne miasto?
[/quote]
Myślę że tak ogólnie z każdego.. jakby ktoś miał już jakas styczność i chciał się wypowiedzieć na ten temat to by było super
Myślę że tak ogólnie z każdego.. jakby ktoś miał już jakas styczność i chciał się wypowiedzieć na ten temat to by było super
Uwazam ze obojętne, bo pewnie standardy w każdym miast są podobne. A przyjamniej powinny być 
-
kow.michalina91
- Początkujący

Mogę się wypowiedzieć tylko o kontakcie z biurem sprzedaży, ponieważ inwestycja której się przyglądałam nie jest jeszcze gotowa, więc nie wiem jak z wykończeniem itd. Chodzi o biuro sprzedaży „Wiktoria” na Wilanowie. W naszym przypadku wszystko przebiegło profesjonalnie i nie mam do czego się przyczepić. A o samej inwestycji co i jak to wszystko jest w Internecie, a o dokładniejsze info polecam pójsc do biura
Pozdrawiam.
[quote="kow.michalina91"]Mogę się wypowiedzieć tylko o kontakcie z biurem sprzedaży, ponieważ inwestycja której się przyglądałam nie jest jeszcze gotowa, więc nie wiem jak z wykończeniem itd. Chodzi o biuro sprzedaży „Wiktoria” na Wilanowie. W naszym przypadku wszystko przebiegło profesjonalnie i nie mam do czego się przyczepić. A o samej inwestycji co i jak to wszystko jest w Internecie, a o dokładniejsze info polecam pójsc do biura
Pozdrawiam.[/quote]
Z doświadczenia wiem, że z biurami bywa różnie
i zazwyczaj są to dwa różne bieguny, albo maja super podejście, albo olewaja strasznie 
Z doświadczenia wiem, że z biurami bywa różnie
-
kow.michalina91
- Początkujący

Tam gdzie my byliśmy to jest ten biegun z super podejściem.
Tylko, że w tym przypadku to raczej loteria na kogo trafisz w róznych biurach nawet tego samego dewelopera. Ale tu polecam 
-
Katarzynna
- Początkujący

@kow.michalina91 My akurat z Warszawy jesteśmy, to myślę, że zerkniemy na ta inwestycje
dzieki wielkie za opinie!
Moja opinia jako mieszkanca fotoplastykonu jest może dosyć kontrowersyjna patrząc na inne opinie na roznych forach. Ale w moim mieszkaniu przy odbiorze za bardzo nie miałam się do czego przyczepić. Wykończenie jak na ta cene było całkiem przyzwoite. Teraz jest troche problem z balkonami, ale myśle ze w koncu wezma się za renowacje.. Wiec jak widac kontakt i dzialanie administracji bardzo dobra. Pozdrawiam 
-
Katarzynna
- Początkujący

@93bolo93 No i właśnie tu się pojawia pytanie czy w Warszawie jest tak samo jak w innych miastach 
Myślę że to zalezy raczej od dewelopera. Ci „najwięksi” na rynku raczej nie chca sobie pozwolic żeby w roznych miastach były rozne wykończenia itd. bo mogliby pogorszyc sobie tym opinie. 
-
Katarzynna
- Początkujący

Oby w Warszawie było rownie dobrze 
-
r.n.klient
- Początkujący

Uwaga! Odradzam każdemu. Radzę poczytać o sytuacji finansowej tego dewelopera. My ze względu na to zrezygnowaliśmy z umowy i nie ma kontaktu z deweloperem w sprawie zwrotu zaliczki. Maile z pytaniem o termin zwrotu pozostają bez odpowiedzi a telefony BOK są wyłączone. Ostrzegam przed wpłacaniem jakichkolwiek pieniędzy w obecnej sytuacji. My jesteśmy zmuszeni wysłać przedsądowe wezwanie do zwrotu zaliczki bo zostaliśmy po prostu olani.
-
przemek1991
- Początkujący

Wszystkim osobom, które planują kupić mieszkanie od tego dewelopera stanowczo odradzam! Po zakupie mieszkania spółka odrzuca wszystkie zgłoszenia, które są do niej wysyłane w ramach rękojmi (bez przeprowadzenia rzetelnej ekspertyzy). Wszystkie problemy zrzucane są na pozostałych lokatorów. Pozostaje jedynie droga skierowana do UOKiK'u i sądu żeby dochodzić swoich spraw. W moim przypadku hałas wydobywający się z "części wspólnej" sprawia mi wielkie problemy z podstawowymi czynnościami życiowymi jak praca czy sen. Jeszcze raz stanowczo odradzam - masa zszarpanych nerwów i stres przez ostatnie miesiące