CAD dla architekta jaki wybrać ??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
CAD dla architekta jaki wybrać ??
Cześć, szukam opinii na temat Cad-ów wśród osób, które są architektami. Na jakim programie działacie ?? Macie może coś nowego do polecenia ? Z góry dzięki 
-
JoachimKon
- Aktywny

Re: CAD dla architekta jaki wybrać ??
Moja żona jest architektem i z tego co widzę korzysta z ZwCad 2017 teraz, bo około 2 miesięcy temu go kupiliśmy. Jest zadowolona, bo mają świetne nakładki, jest szybki i występuje w wersji 64 bitowej. Obrazy rastrowe także obsługuje bez zarzutów. Fajnie jest to, że na początku nie zostawiają wszystkich na własną rękę ale w cenie jest szkolenie z podstawowej obsługi programu.
Joachim podał fajną opcję. Ten Cad w najnowszej wersji bardzo fajnie u Nas się przyją u nas. Zapewniają opiekę po sprzedażową, program szybki, a z blokami dynamicznymi także nie ma problemów. Jest też pełna wersja testowa na 30 dni możesz więc sprawdzić sobie 
Mój syn idzie teraz na studia architektoniczne to dobrze się składa bo akurat szukamy CAD-a dla niego powiem, żeby na tej wersji Zwcad 2017 sprawdził jak mu się pracuje.
No to Tomko43 nic nie tracicie darmowa wersja na prawdę jest porządnie przygotowana, wydaje mi się, że już przy nim zostaniecie na stałe 
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
Myślę, że teraz jedna z najlepszych opcji jeżeli chodzi o program Cad bedzie nowa wersja ZwCad 2017 w wersji 32 i 64 bitowej. Dodatkowo masz u nich szkolenie z podstaw obsługi. Świetne nakładki i zero problemów z blokami dynamicznymi czy obrazami rastrowymi.
Dzięki ogromne za pomoc po 30 dniach pracy na pełnej wersji testowej mogę śmiało stwierdzić, że mieliście rację. Jutro właśnie będę zamawiał już z licencją 
-
Darek_arch
- Początkujący

Widzę, że autor już wybrał. Być może za bardzo się pośpieszył.
Ja projektuję w GstarCAD i uważam, że jest lepszy od ZWCAD, a na pewno bardziej stabilny. Zresztą tutaj można przeczytać ciekawy artykuł porównujący oba programy: http://cadpolska.pl/gstarcad-vs-zwcad-c ... utocad-lt/
Jednak jak widzę jest to dośc stary artykuł z kwietnia 2016r. a więc nie uwzględnia najnowszego Zwcad 2017 w swoim porównaniu. Pracowałem na obu i szczerze Ci powiem, że najnowsza wersja rozwinęła się i to bardzo.
-
Norbert145
- Zainteresowany

Dokładnie wspieranie się takim artykułem w tym przypadku jest zupełnie nietrafione. ZwCad 2017 został praktycznie stworzony od nowa i teraz już wchodzi aktualizacja do wersji 2018. Dopiero na tym można kierować się wyborem 
Już teraz pojawiły się najnowsze wersje CAD m.in ZwCad 2019, także jeżeli nie do końca wiecie na jakie warto postawić na ten moment to warto przetestować i sprawdzić co nowego wprowadzili oraz co się zmieniło.
Sama mam ZWCADa i nie dawno aktualizowałam do 2019 - szczerze mogę polecić. Na pewno najlepiej sobie program sprawdzić i przetestować, zwcad pozwala 30 dni testować - na pewno wystarczy, ale jak dla mnie ZWCADowi niczego nie brakuje, zwłaszcza po ostatnich uaktualnieniach. 
widzę, że zebrało się tu trochę zwolenników
mnie jakoś ten program nie przekonuje. Testowałem 30 dni i zostaje jednak przy GS. W najnowszej wersji 2019 doszło mu trochę bajerów. Polecam zobaczyć film, krótki a pokazuje kilka fajnych funkcji: https://gstarcad.pl/poznaj-mozliwosci-g ... iz-minute/
ja też zdecydowanie wolę Gstara...
G star https://gstarcad.pl/ zdecydowanie najlepszym program CAD dla architektów.