Jaka zmywarka 1500-1700 zł ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaka zmywarka 1500-1700 zł ?
Też się właśnie zastanawiam nad zakupem zmywarki, czy to prawda, że dzięki temu w sumie można oszczędzić sporo wody?
Z tego co pamiętam to na krótkim trybie 30 minutowym to 9 l tylko zużywa a naczynia super się myją, to szczególnie przy świeżych zabrudzeniach jest super, w pół godziny wszystko czyste, na imprezach z tego trybu często korzystamy.bartolji pisze:Też się właśnie zastanawiam nad zakupem zmywarki, czy to prawda, że dzięki temu w sumie można oszczędzić sporo wody?
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Jeśli myjesz naczynia np co 2 dzień to faktycznie możesz sporo wody zaoszczędzić. Ja posiadam zmywarkę samsunga i jestem z niej zadowolony.
Ok, rozumiem, to dwie rózne rzeczy, wygląda na mega wygodną w użytkowaniu. Jakie zużycie wody i energii?grrregg pisze:Dolny kosz możesz sobie podnieść na tyle wysoko że nie musisz się schylać żeby wyjąć czy włożyć coś. Ten środkowy z tego co kojarzę też można trochę unieść wtedy dużo łatwiej wcisnąć jakieś większe gabaryty, na ich stronie masz filmiki jak ten system comfort lift wygląda.yaska pisze:O co chodzi z tym podnoszonym koszem? Chodzi o regulacje wysokości?
Użytkowanie ma niskie, na najbardziej szybkim trybie quick plus zużywa tylko 10 litrów wody, do śrenich zabrudzeń i świeżych to najlepsza opcja. Fajny jest ten bajer z wyświetlaniem czasu pozostałego mycia na podłodze, nie muszę otwierać ciągle zmywarki.
Też mam ten model Electroluxa z podnoszonym dolnym koszem i muszę przyznać, że jest to bardzo praktyczne rozwiązanie. Dzięki temu nie muszę się notorycznie schylać, a to ogromna zaleta bo mam problemy z kręgosłupem. Zmywarka też bardzo dobrze domywa naczynia.
Wcale ci się nie dziwie bo miałam podobnie ja inną chciałam a mąż inną i mały spór trwał, ale myślę siądę do neta i poszukam i trafiłam na fajny blog gdzie znalazłam pomocne informacje. Po przeczytaniu kłopot jaką kupić zmywarkę się rozwiązał.
Także posiadam Electroluxa. Niestety nie pamiętam modelu, ale jestem z niej zadowolony.
Mnie zależało na wielkości zmywarki i na trzecim koszu więc wybraliśmy MaxiFlex. Też electrolux, ale cieszy mnie że tyle osób go ma. Wróży mi to widzę udane i długie użytkowanie skoro u tylu osób ta marka się sprawdza.
Może MaxiFlex w wersji Slim? Jest węższa, ale pojemna, posiada dodatkową 3 szufladę, można ją zabudować.
-
BartekKowalski
- Aktywny

Ja rówineż mam Electroluxa i jestem z niej zadowolony.
Faktycznie Maxi Flex jest fajna, dużo mieści, głębsza szuflada, która ma pozwala na włożenie większych przyborów kuchennych np. chochli do zupy.
-
Karina3322
- Początkujący

Także mam zmywarkę electroluxa, ponieważ jestem zachwycona ich sprzętem. Mój model to ComfortLift i jestem zadowolona. Naczynia za każdym razem są suche i bez zacieków.