Dom drewniany całoroczny
Re: Dom drewniany całoroczny
mi marzy się dom stodoła. Ostatnio widzę same piękne projekty. A gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości czy warto to polecam poczytać lekturę Fajnie opisane plusy i minusy. Stodoła moim numerem jeden <3
Zerknę z ciekawości, ale wygląda to naprawde nieźleaneta87 pisze:mi marzy się dom stodoła. Ostatnio widzę same piękne projekty. A gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości czy warto to polecam poczytać lekturę Fajnie opisane plusy i minusy. Stodoła moim numerem jeden <3
-
krzysztof159
- Początkujący

- Kontakt:
Mam podobne plany co autorka tematu, obecnie czeszę oferty na Mazurach i przepatruję działka mrągowo lub podobne lokalizacje. Będzie wspaniale mieć własną bazę relaksową na polskim pojezierzu 
krzysztof159 jak okolice Mrągowa to zajrzyj do Natur Eko Dom. Na Królewieckiej są. Sam zobacz: http://www.naturekodom.pl/. Mają też dom modelowy. Możesz od razu zobaczyć co i jak.
-
Nephalim123
- Aktywny

Hm czyli jak się obie wełny sprawują w przypadku zawilgocenia? Bo szukam dobrego materiału do zabezpieczenia drewna
W nawiązaniu do pierwszego pytania z tematu, zachęcam do kontaktu z wybranym wykonawcą w technologii szkieletowej drewnianej bądź z bala. Jest wiele firm które obsługują klientów od a do z łącznie z wyposażeniem domu pod klucz. My skorzystaliśmy z oferty firmy Prestige House z Nowego Sącza https://www.prestige-house.pl/ . Uprościliśmy proces budowy do minimum, firma zaoferowała nam pomoc na każdym etapie.
U mnie stawiała firma http://www.domtop.pl/ i nie narzekam. Przed zakupem czytałem opinie i generalnie wszyscy byli zadowoli. Ja mogę potwierdzić. Zarówno pod względem jakości wykonania, jak i użytego drewna.
Postawienie własnego domu to nie lada wyzwanie. Od początku wiedziałem, że będzie mi zależeć na domu o drewnianym szkielecie. Jeden kolega mnie nawet namawiał, żebym postawił go sam, ale jednak zdecydowałem się oddać pierwszeństwo fachowcom. Wybór padł na firmę Ligar ze Stargardu i chyba nie mogłem być bardziej zadowolony. Polecam każdemu!
-
radomir_budowa
- Początkujący

Jaka firma wybuduje solidny i piękny dom na lata ?? Rzetelną firmę, która wybudowała mój dom znalazłem tutaj http://www,convertia.pl/
Super sprawa taki domek.. Żona namawiała mnie sporo czasu, lecz jak zobaczyłem u znajomych to zmieniłem nastawianie. Koszta wcale nie są takie duże, a możemy się cieszyć ze swojego własnego domku. Ma swój urok i tyle. Budowała nam go firma Marux. Poszedłem z polecenia znajomego i nie żałuję.
U mnie domek letniskowy na działce budowała firma Temar. Mieszczą się na granicy Mazowsza i Kujawsko-Pomorskiego jednak projekty realizują dla klientów z całego kraju. Myślę, że warto do ich propozycji zerknąć.
Może warto rozejrzeć się za ciekawym osiedlem. Ja zdecydowałem się na osiedle Rajska Osada na terenie Góry Kalwarii. Firma oferuje kompleksową realizację obiektów budowlanych w systemie generalnego wykonawstwa. Dobra współpraca i efekt rewelacyjny.
Kiedy miałem remont w pokoju, nie wiedziałem, co robię, szukałem różnych sposobów na rozrywkę i znalazłem ciekawą stronę z bardzo przydatnymi wskazówkami, które uratowały mnie od nudy.
Jeśli chodzi o dom drewniany całoroczny to super sprawa. My z mężem planujemy takie rozwiązanie bo niedawno siostra wprowadziła się do takiego domu. Wybudowała ten dom firma Eko house i powiem szczerze że wg mnie totalny kozak jeśli chodzi o wykonanie, czas budowy ale i bezproblemowość. Dom drewniany zawsze będzie wyglądał lepiej jak murowany, taka jest prawda.
-
Max_Tomaszewski
- Początkujący

Nie jestem przekonany do domów w systemie szkieletu drewnianego, nie wierzę w ich trwałość. Moim ideałem jest miks murowanych ścian parteru i poddasza z bala. Nie musi to razem wcale wyglądać rustykalnie, a może mieć całkiem nowoczesny detal i formę. Na pewno też taki budynek będzie trwalszy niż klasyczny "kanadyjczyk".