Kuchnia w stylu LOFT
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Kuchnia w stylu LOFT
Żeby to pasowało trzeba tak urządzić całe mieszkanie
-
lideropinii
- Superużytkownik

Spójność w aranżacji jest niezwykle ważna, w przypadku tego stylu szczególnie jednak.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Są też fajne sposoby dekoracji ścian np. płytkami ręcznie formowanymi. Nadadzą kuchni odpowiedniego stylu. Osobiście polecam Vandersanden
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Kuchnia w stylu industrialnym, to prócz właściwie dopasowanych elementów wyposażenia i dodatków, przede wszystkim neutralna kolorystyka z przewagą szarości, grafitu, czerni i bieli. Oto kilka naszych inspiracji.
-
pheonix1985
- Początkujący

Stawiałbym bardziej na połączenie coś w stylu Boho Loft, sam loft jest dość nudny, więc taki miks może być ciekawym pomysłem na aranżację kuchni

dużym plusem takiej kuchni będzie mozliwość zawieszenia roweru jako dekoracja, patrz zdjecie wyżej 
Kuchnie w nowoczesnym stylu ciekawie wyglądają i na pewno można zerknąć na inspiracje, które da się znaleźć w internecie, ale też w salonach meblowych. Meble pod wymiar zawsze będą idealnie dopasowane a przy tym można mieć też dużo miejsca jak firma zaprojektuje meble pod konkretny wymiar. Warto zerknąć na [url=http://www.jago-kuchnie.com.pl/meble-kuchenne-szafy-brwinow.html]meble kuchenne w miejscowości Brwinów [/url].
-
Mariusz Włodecki
- Początkujący

Właśnie bardzo dobrym rozwiązaniem, które pozwala na to, aby udekorować fajnie ściany jest zastosowanie klinkieru. Mogą być płytki, bo bardzo elegancko wyglądają. Tu polecam te z King Klinker
-
marianliss
- Początkujący

Ja mam płytki z kolekcji Old Castle w kuchni. Akurat takie mi sie spodobały. Faktycznie są równe, eleganckie, proste do układania więc to bardzo duży plus
-
lideropinii
- Superużytkownik

Styl loftowy jest obecnie dość modny i popularny, ale też wiele uwagi trzeba poświęcić i czasu aby efekt końcowy był w pełni zadowalający.
Połączenie kuchni z salonem zawsze można jakoś fajnie zaaranżować. Styl loft jest bardzo wdzięczny i daje wiele możliwości. Można na przykład zamontować na suficie lampę, która wygląda jak sztuczne okno co da optycznie jeszcze większą przestrzeń w pomieszczeniu
-
MariuszMarcz
- Zainteresowany

Ja uważam że im mniej w kuchni na wierzchu tym lepiej
Ja uważam, że dla takiego efektu warto zaufać projektantom wnętrz, ze swojej strony polecam firmę DD Projekt.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Warto zaufać nie tylko projektantom, ale wykonawcom w pakiecie także, jedno nie istnieje bez drugiego.
Ja myślę, że wszystko tak naprawdę zależy od spojrzenia na całość kuchni czy w ogóle przestrzeni w domu. Są jednak elementy, które kojarzą się bezpośrednio z industrialnym loftem.