papa na obróbce blacharskiej?

Szczelny dach, komin, jaki materiał wybrać na obróbki dekarskie przede wszystkim jak uniknąć błędów dekarskich i wybrać ekipę, która nie zniszczy nam dachu?

Moderator: Redakcja e-dach.pl

pietroh
Początkujący
Początkujący

papa na obróbce blacharskiej?

Post autor: pietroh »

witam serdecznie

Co roku muszę uzupełniać uszczelniaczem dekarskim ubytki powstające w okolicach styku papy oraz obróbki blacharskiej (dach płaski, obróbka na murze ogniowym). Chciałbym tego uniknąć i pomyślałem, czy nie obłożyć całej obróbki blacharskiej papą termozgrzewalną (tak aby zachodziła aż na dach). Boję się jednak, czy papa nie będzie się odklejała od obróbki blacharskiej. Poradźcie proszę czy ten pomysł mógłby się sprawdzić i jak go prawidłowo zrealizować?

pozdrawiam

Młotek
Aktywny
Aktywny

Post autor: Młotek »

Papa z pokrycia powinna być wywinięta do góry na ścianę ogniową. A na papę powinna zachodzić obróbka blacharska wpuszczona w ścianę. Obróbkę pionową z blachy przymocować do ściany za pomocą kołków rozporowych.

Awatar użytkownika
Andrzej Wilhelmi
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Andrzej Wilhelmi »

Śmiało możesz wgrzać papę i zakryć całą obróbkę. Dla pewności przed wgrzaniem zagruntuj blachę. Pozdrawiam.

jochwaw
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: jochwaw »

Andrzej Wilhelmi pisze:Śmiało możesz wgrzać papę i zakryć całą obróbkę. Dla pewności przed wgrzaniem zagruntuj blachę. Pozdrawiam.
Zgadza się absolutnie! Jak zajmowałem się Wykonastwem uszczelniłem tak w 2006r attyki na 9 budynkowym obiekcie o łaczniej powierzchni dachów około 17.000 m2 i daj Boże działa to bez reklamacji.Śmiało!

sztapl27
Początkujący
Początkujący

Post autor: sztapl27 »

Andrzej Wilhelmi pisze:. Dla pewności przed wgrzaniem zagruntuj blachę. Pozdrawiam.
A jak zgrzac pape do blachy bez gruntu? Musi byc zagruntowane bo odpadnie z czasem!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Obróbki blacharskie”