Ekogroszek - jaki wybrać?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Ekogroszek - jaki wybrać?
Myślę, że warto abyś również sprawdził propozycje jakie oferuje hurtownia KGM, a dokładnie w zakresie ekogroszku, węgla i miału będziesz mógł poznać ich ofertę na stronie firmowej na której znajdziesz także ich wszystkie parametry techniczne i do tego porównasz sobie ceny. Ja uważam, że warto ale oczywiście najlepiej jest przekonać się samodzielnie.
Mi znajoma poleciła firmę pgem i jestem bardzo zadowolona z ich towaru
-
Jagusia9696
- Początkujący

hej, ja i mąż obecnie kupujemy na stronie stabek.pl
Mają dobry ekogroszek, kaloryczność nie jest bardzo wysoka, ale u nas się sprawdza. Teraz maja promocje 789 zł za tone. Ostatnie zamówienie wysłali do nas w ciągu 3 dni, wiec bardzo szybko. Eko był suchy a paleta zabezpieczona.
Mają dobry ekogroszek, kaloryczność nie jest bardzo wysoka, ale u nas się sprawdza. Teraz maja promocje 789 zł za tone. Ostatnie zamówienie wysłali do nas w ciągu 3 dni, wiec bardzo szybko. Eko był suchy a paleta zabezpieczona.
Jeśli chodzi o wybór, to polecam Market Grzewczy, akurat mają dobre oferty. Miesiąc temu kupiłem pelet węglowy Varmo, jest tam jakaś promocja.
Tu dostaniesz dobry węgiel, na tym składzie Sobianek. Węgiel z certyfikatami, z dobrych polskich i zagranicznych kopalń. I nawet dowożą w całym kraju
Moim zdaniem szukając dobrej jakości opału tego typu, niewątpliwie warto zwrócić uwagę na groszek workowany z Pan Groszek. Mamy tutaj do wyboru dwa produkty Red i Yellow o różnej kaloryczności. Co istotne, palą się bardzo ładnie, bez dużej ilości popiołu czy drażniącego dymu. Decydując się na zakup z przedpłatą, nie ponosimy kosztów transportu, a co więcej, zbierając punkty w programie lojalnościowym, możemy je następnie wymieniać na atrakcyjne nagrody:).
Bardzo dobry ekogroszek workowany właśnie zamawialiśmy w Sobianek. Bardzo dobry skład, węgiel z certyfikatami także tym bardziej polecam bo nie kupuję kota w worku.
-
FARTYLKA99
- Zainteresowany

my wybraliśmy ekogroszek własnie i powiem Wam, ze jestem zaskoczona, bo ekogroszek przyszedł suchy, do tego miałam darmowa przesyłkę, no i ekogroszek jest wysoko kaloryczny. Warto więc w niego zainwestować, jak macie mieszane uczucia, to można zamówić 1 worek do przetestowania 
Nawet najlepszy ekogroszek na nic się zda, jeśli będzie nieumiejętnie spalany. Ważne, żeby odpowiednio ustawić piec zgodnie z zaleceniami producenta, a jeśli to możliwe, najlepiej skorzystać z pomocy specjalistów, którzy pokażą nam jak prawidłowo użytkować dany piec. Wysokiej jakości węgiel ekogroszek charakteryzuje się zmniejszoną zawartością związków siarki oraz niską zawartością popiołu.
-
Eko-Palnik
- Początkujący

Najlepszy ekogroszek pochodzi z Polskich kopalni. Obecnie najlepsze paliwa których używają firmy kotlarskie to:
1. Skarbek
2. Wujek
3. Pieklorz
Wszystko inne to mieszanka z towarem który niedawno przypłynął z Kolumbii.
1. Skarbek
2. Wujek
3. Pieklorz
Wszystko inne to mieszanka z towarem który niedawno przypłynął z Kolumbii.
Dobry ekogroszek kupicie na składzie Sobianek, mają tu duży wybór opału i z polski i z zagranicy, z certyfikatami
Zamawialismy od nich w zeszłym roku opał, na prawde dobrej jakości, fajnie się pali, no i ma certyfikat. Także również polecam skład Sobianek
Patrząc po jakości cenie i problemach powiem tak...Miałem siec tych kłopotów. Warto! czasu problem z częstym czyszczeniem pieca – przesiadka na Groszek Diament to kon