Jaki hosting pod firmową stronę?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki hostiFirehost. Test za darmo, można wybrać sobie panel zarządzania, kwestia jedynie dopasowanng pod firmową str
Firehost. Test za darmo, można wybrać sobie panel zarządzania, kwestia jedynie dopasowania pakietu.
Ale nawet na najmniejszym koncie u nich możecie postawić kilka serwisów.
Ale nawet na najmniejszym koncie u nich możecie postawić kilka serwisów.
-
skrobigrosz
- Początkujący

Re: Jaki hosting pod firmową stronę?
Z wyborem hostingu trzeba uważać. Niedawno pomagałem postawić na nogi stronę korzystającą z "taniego" hostingu w krakowskiej firmie, która nawet nie ma własnej strony firmowej. Strona była zrobiona w Joomli bardzo dawno temu przez nastolatka, bez aktualizacji praktycznie nie nadawała się do niczego. Trzeba było zarchiwizować co się da i zbudować od nowa. Okazało się, że transfer samych podstawowych ustawień trwał kilka godzin, potem serwer padł. Jak się domyśliłem ten "serwer" to był pewnie jakiś kiepskiej klasy PC-et i to się nazywało "tani i bezpieczny" hosting, który zgodnie z podpisaną umową nie przewidywał rozwiązania umowy z przyczyn technicznych, a umowa jest na pięć lat. Takie sprawy ciężko potem odkręcić. Na szczęście właściciel hostingu zgodził się na przekierowanie na serwerownię, z która od lat współpracuję. Zrobił to zresztą z radością bo i tak dostaje kasę za to tylko, że podpisał umowę, adresu szkoda tracić. New Project - tworzenie stron internetowych i usługi SEO Łódź.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2019, 12:52 przez skrobigrosz, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecę hosting od IQ (iqhost.eu). Jak na razie mogę tylko ich zachwalać. Przyznam że trafiłem do nich z polecenia znajomego informatyka, bo raczej się nie słyszało o tej marce wcześniej, jest dużo innych bardziej popularnych które też sporo kasy inwestują w reklamę, mają swoje billboardy i reklamy. Ale tutaj mi się podoba. Elastyczny skrojony na miarę i niezawodny hosting.
U nas dalej Firehost i nie mamy żadnych problemów. Stabilna, szybko działająca usługa, która nie powoduje żadnych problemów. Z mojego doświadczenia - wszystko pierwsza klasa.
Ja wam powiem że mam stronę mojej firmy na hostingu od nazwa.pl już kilka lat i jak do tej pory wszytko jest ok. Dodatkowo wykupiłem tam tez domenę, z rozszerzeniem .pl Jak miałem jakieś pytania to infolinia zawsze pomogła, także to profesjonaliści.
Kolego, ale jak to porównujesz? Nazwa jest kosmicznie droga. Gdzie tutaj porównywać do tej usługi?
To jednak całkiem inna półka.
To jednak całkiem inna półka.
-
karolinamak
- Aktywny

czy ja wiem, czy nazwa jest taka droga/? Mają trochę wyższe ceny, ale to jednak jakościowa firma, są sporo na rynku. A jak się skorzysta z programu partnerskiego na przykład to się mega opłaca. Poza tym mają w pakietach często rzeczy za które gdzie indziej trzeba dopłacać
A możesz porównać ich do cen Firehosta? Szczególnie ceny przedłużenia hostingu? 
Na zencard.pl/blog/programy-lojalnosciowe-jak-sie-w-nich-polapac-i-ktory-wybrac masz wszystko odnośnie programów lojalnościowych - dla laika początkowo zrozumienie mechanizmu i zalet może być trudne. Dzięki zencard będzie to łatwiejsze. Sama stosuje w swojej firmie kilka podpowiedzi, np. poprawiłam komunikacje i kulturę względem klienta - on jest teraz najważniejszy, no i mamy indywidualne podejście do każdego z nich - spore wyzwanie ale daje efekty. Oczywiście program lojalnościowy tez działa od jakiegoś czasu - są efektyinsomnia pisze:Wiesz co, dosyć duży wybór pakietów masz tutaj ddr.pl
Jeżeli nie jesteś pewna co wybrać to oni akurat oferują 30-dniowy okres testowy więc możesz bez ponoszenia kosztów dowiedzieć się czy taki hosting Ci odpowiada. Dodatkowo fajną sprawą jest program lojalnościowy. Poczytaj sobie na stronie mają wszystko wyjaśnione:)
Sporo zależy od tego, jak duża i pochłaniająca zasoby jest to strona. Czasem wystarczy nawet tani hosting. Warto więc brać pod uwagę providerów którzy mają bardzo ciekawą ofertę, która nie kosztuje przysłowiowego miliona monet.
-
tinky_winky
- Początkujący

U ns o wszystkim decyduje główny informatyk.
-
Kazikdobry
- Aktywny

Dziś hosting powinien być na SSD. Polecam bardziej jakieś mniejsze firmy hostingowe (Linuxpl, Zenbox, Hekko) niż molochy. Support jest lepszy.
-
teresa.oros
- Zainteresowany

Ja też mam stronę firmową na serwerach nazwa.pl, mam też u nich wykupioną domenę wraz z certyfikatem SSL. Jak do tej pory jestem zadowolona, serwer jest prosty w obsłudze i działa jak trzeba. Ogólnie ceny też mają całkiem fajne.
Musicie brać pod uwagę, że ceny za hosting w pierwszym roku są z reguły bardzo niskie. Firmy nie raz zaniżają cenę nawet o 50%, 70%. Tylko po to, aby za odnowienie zrobić wam cenę o 100% wyższą niż cena standardowa. A więc np. płacicie 99 zł zamiast 150 zł za pierwszy rok, a na drugi macie już do zapłaty 299 zł. Tak więc polecam czytać ceny na drugi rok - za odnowienie i przed wyborem zapoznać się z rankingiem hostingów. Pozdrawiam!