Ubezpieczenie samochodowe
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Ubezpieczenie samochodowe
Ceny ubezpieczeń jak na nasze zarobki są zdecydowanie za drogie i stanowią jeden z największych kosztów utrzymania samochodu. Podobno warta oc ma najlepsze ceny
Apropos jazdy samochodem - korzystał ktoś z portalu na którym można zapłacić mandat? Ponoć w ten sposób można szybko, dyskretnie i bezpiecznie opłacić mandat karny, jest taniej niż na poczcie, a potwierdzenie wysyłają na maila. Ja właśnie złapałam mandat za parkowanie w miejscu niedozwolonym i chcę jak najszybciej uregulować należność, nie chwaląc się oczywiście rodzinie.
Ja zawsze szukam najkorzystniejszego ubezpieczenia i za każdym razem przeglądam różne oferty.
fajnie to rozwiązali tutaj [więcej na PW] - wszyscy specjaliści w jednym miejscu, sprawdzone źródła i nie ma problemu ze znalezieniem
Najlepiej byłoby po prostu wziąć i porównać ze sobą oferty różnych ubezpieczycieli.
Niektóre porównywarki ubezpieczeń samochodowych ze względu na specjalizację mają nieco więcej promocji. Podpisanie umowy online to już standard, nie trzeba nigdzie łazić, konsultować. Dostaniesz to samo, jakbyś poszedł do ubezpieczyciela.
Jeśli zastanawiasz się nad najlepszym OC, to skontaktuj się z biurem ubezpieczeń Jadwigi Czajkowskiej - https://www.facebook.com/BIURO-Ubezpiec ... 669189099/ . Ja sama korzystam z jej usług i jestem zawsze zadowolona. Można się p. Jadwiga umówić w biurze, ale można też wszystko załatwić online i ja właśnie w taki sposób zawsze załatwiam wszystkie ubezpieczenia. Jest to dla mnie duże ułatwienie. Co do porównywarek, to nie mam do nich zaufania, nie zawsze przedstawiają aktualną ofertę.
My ze wszystkimi ubezpieczeniami przenieśliśmy się już dawno do Warty, Co do OC, to nie jest źle, choć pewnie dałoby się znaleźć coś ze 20 zl taniej na nasz samochód.
Bardzo ciekawe rady i wskazówki tutaj podaliście. Większość z nich jest przydatna. Polecam pomyśleć o zamontowaniu kamery samochodowej. W sytuacji wypadku nie z Waszej winy nagranie będzie stanowiło dowód, co znacznie ułatwia uzyskanie odszkodowania lub/i wygranie sprawy w sądzie.
Najtańsze ubezpieczenie można dostać w firmach które nie są bardzo znane. Nie wyrzucają one pieniędzy na reklamę i marketing. I dla tego takie firmy jak TUZ czy HDI mają na pewno tańsze polisy niż towarzystwa typu PZU.
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Co zrobić żeby uzyskać zniżki na ubezpieczenie, da się? Siostra zdała na prawko i teraz wszyscy martwimy się o swoje życie. Oczywiście żartuje, dałem jej do przeczytania artykuł "Jak jeździć bezpiecznie" mam nadzieję, że weźmie go sobie do serca. W jakiej firmie macie ubezpieczenie, doradźcie coś.
Ja niedawno rozglądałam się za odpowiednim ubezpieczeniem samochodowym i udało mi się znaleźć w sieci bardzo przydatne porady. Najwięcej informacji dostarczył mi ten blog na którym był kalkulator ubezpieczeń. Można znaleźć na nim między innymi porównanie stawek dostępnych ubezpieczeń, ale także wiele innych wskazówek z tego zakresu. Koniecznie sobie zerknijcie 
-
marekmitan
- Aktywny

Myślę, że warto poszukać rożnych ofert i porównać, bo ceny tak się zmieniają, że bardzo możliwe, że coś będziesz w stanie wybrać co w danym momencie będzie dawało najniższa cenę. Między innymi na stronach kalkulatora oc będziesz mógł porównać ubezpieczenia.
-
omnibusek456
- Zainteresowany

Ja miałam zawsze wykupione tylko OC, ale powiem szczerze, że lepiej dmuchać na zimne i miec tez AC. trzeba byc zabezpieczonym w razie czego a nie potem płakac że mi auto ukradli i jestem stratna na iles tam pieniędzy. Co do kalkulatora to ja teraz w lipcu ( bo tak mi się kończy umowa) zamierzam skorzystać z kalkulatora. Zobaczymy co to mi wyjdzie
My kupujemy ubezpieczenia w Auto Matraszek w Markach. Mają tam od tego panią, która potrafi wyszukać naprawdę dobre oferty. Kiedyś byli aso, więc mają największe firmy ubezpieczeniowe w swojej ofercie.