co to za firma Global Trade
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
co to za firma Global Trade
Panowie znacie ta firme specjalizująca sie w syetemie Aqualpex:
global-trade.pl
Ogladalem ich oferte zarowno ror al/pex/al jak i zlaczek i jestem w szku cenowym (zwlasza rury) które maja gwarancje 25lat no i parametry pracy 95st i 10 bar, oraz zlaczki troszke tansze i z opisu wyglada ze ok. Nie znalazlem nigdzie ze to import z chin tylko produkcja w polsce. Odszukalem firme na allegro :
allegro.pl/show_user.php?uid=4156904&type=fb_recvd_neg
Przyznam się ze jakbyście nie powiesili na nich pasów to chętnie kupił bym u nich rurki
pex/al/pex i zrobil na tym ogrzewanie i ciepla wraz z zimna woda:)
Pozdrawiam
global-trade.pl
Ogladalem ich oferte zarowno ror al/pex/al jak i zlaczek i jestem w szku cenowym (zwlasza rury) które maja gwarancje 25lat no i parametry pracy 95st i 10 bar, oraz zlaczki troszke tansze i z opisu wyglada ze ok. Nie znalazlem nigdzie ze to import z chin tylko produkcja w polsce. Odszukalem firme na allegro :
allegro.pl/show_user.php?uid=4156904&type=fb_recvd_neg
Przyznam się ze jakbyście nie powiesili na nich pasów to chętnie kupił bym u nich rurki
pex/al/pex i zrobil na tym ogrzewanie i ciepla wraz z zimna woda:)
Pozdrawiam
Co to za firma Global Trade
I jak tam bronx dowiedziałeś się już co warte jest to Global Trade. Też jestem zainteresowany tą firmą więc jak możesz to napisz mi o swoich ewentualnych doświadczeniach z tą firmą. Pozdrawiam. 
Jak się ma alusy to jakiegoś pexsa wybrać trzeba. Trzeba się strzec przed chińszczyzną. Jeżeli jednak coś jest firmowe - a firm liczących się na rynku jest multum - to technologię uprawiają przecież bardzo podobną. A skoro nie widać różnicy więc po co przepłacać. 
Jeżeli chcesz wybrać dobrego PEX-a lub ALUPEX-a to szukaj tylko takich, które są wykonane na bazie PE-Xc lub PE-Xa. PE-Xb to lipny polietylen sieciowany gorącą wodą , jeszcze gorsza jest rura oparta na PHD. Ale takie rury produkują tylko markowe firmy. A poza tym ile tej rury potrzeba do przeciętnego domu. 300 do 500 metrów. Ile można na tym zaoszczędzić. Radzę nie oszczędzać na jakości. Rurę zalewasz w na zawsze, jak źle dobierzesz jakość rury to kiedyś gorzko zapłacisz. No ale to Twój cyrk i Twoje słonie. Sam decyduj.
A możesz zek podać kilka przykładów firm które produkują tego dobrego alupexa i czy w w naszym kraju ktoś produkuje ruryPE-Xa/al/PE-Xa bądż PE-Xc /al/PE-Xc.