Ja mam taras z kostki brukowej drogbruk i służy mi latamalaka pisze:Ja nie jestem zwolenniczką kostki brukowej. Może i ładnie wygląda, ale jest dość niepraktyczna.
Kostka brukowa w ogrodzie.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Altzhebrim
- Początkujący

Re: Kostka brukowa w ogrodzie.
Dokładnie, taka kostka imitująca drewno na taras - Kanada Pozbruk to jest nawierzchnia na lata, bardzo łatwo ją konserwować, jest bardzo trwała, ale też tańsza niż deski i dostępna w wielu kolorach
Tego typu rozwiązanie przede wszystkim solidnie utwierdza ścieżkę/taras bez obawy na wpływ pogody. W zeszłe wakacje układała nam http://malbud.waw.pl/ i kostka bez problemu radzi sobie z niskimi temperaturami lub dużymi opadami deszczu.
Co do kostki to solidnej jakości znajdziecie w Kado ze Szczecina. U nas jest kostka brukowa właśnie od nich i dobrze wygląda mimo upływu lat. Mają tam też kamienie i grys do ogrodu. My się całościowo u nich zapatrzyliśmy.
Fajny artykuł czytałem na https://www.target.com.pl/ o rodzajach nawierzchni w ogrodzie. Są różne inne ciekawsze rozwiązania niż kostka brukowa...
Myślę, że teraz jest odpowiedni czas na przygotowanie ogrodu. Jeżeli będziecie również na etapie poszukiwań odpowiednich materiałów do ogrodu jak kostka brukowa, elementy ogrodzeniowe, donice itd. to warto odwiedzić stronę producenta Pozbruk u którego na pewno znajdziecie odpowiednie rozwiązania w przystępnej cenie dla siebie.
Ja postawiłem również na kostkę brukową i nie narzekam, warto sprawdzić jak piękne propozycje w swojej ofercie ma Pozbruk abyś mógł się dodatkowo upewnić o ich wysokim standardzie wykonania i samego wykończenia oraz zastosowanych zabezpieczeń przed negatywnym działaniem czynników zewnętrznych.
-
adrianna99
- Zainteresowany

Ja mam kostkę i jestem bardzo zadowolona i polecam firmę z Poznania Magic Gardens, którzy mi ją zakładali... szybko i bardzo dokładnie
Zakup kostki brukowej w firmie Arkadia uważam za udany. Udało mi się skorzystać z promocyjnej ceny. Kostka jest wyjątkowej jakości, a obejście nią wyłożone prezentuje się bardzo efektownie. Polecam.
Ja także zdecydowałem się na wyłożenie kostki brukowej wokół domu. Realizacją zlecenia zajęła się firma. Dokładnie oszacowali ilość potrzebnych materiałów i zajęli się ułożeniem kostki na podjeździe oraz na chodnikach wokół domu. Jestem bardzo zadowolony z finalnego efektu.
Kostka brukowa wygląda b, ładnie i przed domem i w ogrodzie. Sama taką mam, tylko... trzeba też o nią dbać aby fajnie wyglądała. Ja zainspirowałam się artykułem na ten temat http://www.e-ogrodek.pl/a/nawierzchnie- ... -6535.html i twardo angażuję męża do dbania o ścieżki i płotki z kostki 
Kostka nada zdecydowanie uroku naszemu ogrodowi, ale warto się zastanowić nad jej wyborem, na stronie kostkaGT jest spory wybór kolorów i kształtów.
-
cleopatraaa
- Aktywny

A w kostbet byłeś? Sprawdź sobie jeszcze ich ofertę. My mamy od nich kostkę, ogrodzenie, murki i palisady. Wszystko solidne, ładnie wykonane tak nowocześnie.
No właśnie jedź tam. Ja mam kostkę betonową tej firmy bardzo ładną i trwała, już 4 lata u nas. Świetnie się prezentuje, czyścimy ją karcherem raz na jakiś czas.
-
kiniakinga
- Zainteresowany

Ja też mam kostkę z Kostbet, ale dopiero rok. Ładna i nowoczesna - u nas aprilia. Karcherem musze spróbować, bo nie słyszałam o tym.