Jak urządzić salon
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jak urządzić salon
Tutaj jest ogromna kwestia dowolności i naszego gustu. Ja zawsze przede wszystkim koncentruje się na tym co mi się podoba oraz dąże do osiągnięcia danego stylu, same meble powinny być też solidnie wykonane, to ważna sprawa.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

A co sądzicie o czerwonej cegle na ścianie?
W salonie warto zamontować profesjonalny system audio. Ta marka Nautilus jest jednym z liderów w branży. Oferuje bardzo duży wybór różnego rodzaju sprzętu. Jest on najwyższej jakości oraz zgodny z najnowocześniejszą technologią. Marka oferuje również profesjonalne doradztwo czy pomoc w wyborze. Cieszy się też wieloma pozytywnymi opiniami.
-
bieniek.zbyszek777
- Początkujący

Moim zdaniem lepiej skorzystać z pomocy fachowca, czy jeśli coś nas bardzo boli to leczymy się sami bo wiemy wszystko na temat medycyny? No nie, więc w tym przypadku dobrze skorzystać jest z projektanta, który zastosuje dobrze dobrane do naszych potrzeb rozwiązania.
Zapraszam do obejrzenia realizacji na podanych niżej zdjęciach. Może komuś się przydadzą jako źródło inspiracji.

Super opcja do salonu sa rolety albo zaluzje, my u siebie w salonie mam zaluzje drewniane z firmy surma systemy oslon, fajnie to wyglada a do tego chroni przed sloncem jak jest go za duzo
moze warto o tym pomyslec?
-
lideropinii
- Superużytkownik

Fajna i ciekawa ta aranżacja imitacją cegły na ścianie.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
Magda.Olech
- Zainteresowany

Mi bardzo podoba się ten rodzinny salon: https://www.mirjan24.pl/content/291-sypialnia-w-salonie
Te kolory są niesamowite 
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Ładnie to wygląda ale trochę niepraktycznie.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Urządzając salon pamiętajmy, że jest on przestrzenią wspólna i reprezentacyjną, powinien być więc elegancki i uniwersalny. Nie wszyscy mają do dyspozycji duża przestrzeń, ale często dobry pomysł, sprytna aranżacja i jasna kolorystyka potrafią dokonać cudów. Kilka przykładów:
-
lideropinii
- Superużytkownik

Ciekawe i ładne aranżacje, szczególnie ta druga.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Wszystko co znajdzie się w salonie ma wpływ na jego wygląd i funkcjonalność dlatego zawsze musimy wcześniej zastanowić się co będzie dla nas niezbędne w takim salonie i na tej podstawie dobrać pozostałe rzeczy które uzupełnią naszą przestrzeń. Pomysłów na aranżację salonu jest cała masa dlatego warto zajrzeć też np. do artykułu: Jak urządzić salon? który pomoże nam w podjęciu trudnych decyzji 
Najlepiej byłoby urządzić salon w taki sposób, by podobał się mieszkańcom domu i by można było w nim dobrze wypocząć.
Silver Service - usługi sprzątające
-
Magda.Olech
- Zainteresowany

Duża rolę odgrywają dodatki. Mój salon wydawał się pusty i zimny, ale wystarczyło, że dodałam dywan na podłogę oraz zasłony i odraz było lepiej.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Bardzo ładnie wygląda ten salon.