Gdzie na wczasy ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Gdzie na wczasy ?
Nigdy nie miałam okazji być na Kaszubach. Może w tym roku uda mi się tam wybrać 
Ja już od dawna polowałem na hotel na Santorini, więc gdy tylko pokazał się wolny pokój nie czekałem i postanowiłem go zarezerwować. Niestety musiałem od razu wpłacić zaliczkę, więc ratowałem się chwilówką.
-
Marcin_1985
- Początkujący

Ja planuje żagle (jak co roku zresztą
). Jedziemy z ekipą do Grecjii. Plan jest taki, żeby popływać dookoła Korfu z małym przystankiem na Paxos. Już mamy ogarnięty czarter jachtu, teraz tylko pozostaje zaplanowanie szczegółów. Ktoś z Was był? Polecacie jakieś miejsca na Korfu?
-
bruno.koj85
- Zainteresowany

Co do Santorini - warto? Bo chcę tam zabrać żonę na jesień. W sobotę lecimy do Egiptu ze względu na rafę
Chcemy z grupką znajomych pojechać pod namiot na Chorwację. Jednak trochę wystraszył nas artykuł o chorwackich jadowitych wężach, w poradniku Zachowajmy Zdrowie. Nie sądziłem że tam są aż tak bardzo jadowite węże jak żmija zygzakowata. Te w Bieszczadach są raczej niegroźne o ile się po nich nie skacze.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2019, 17:45 przez Gregor89, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym się najchętniej wybrał w góry.
W tym roku wakacje spędzam we Włoszech. Poprzedni wyjazd z biurem podróży Arko-Travel do Hiszpanii był udany i dlatego nie zamierzam ryzykować i stawiam na sprawdzone agencje turystyczne.
-
malkontentis
- Początkujący

Jak szukasz idealnego miejsca na wakacje to polecam CI sie zainteresować stroną jaką jest e-wczasy.pl/blog/gdzie-na-wakacje-wybierz-mikolajki Znajdziesz tutaj wiele interesujacych wpisów które z pewnością Ci się spodobają.
-
WojtekKarkol
- Początkujący

Ja na pewno wybrałbym jakiś egzotyczny kierunek 
-
PatrykMaka
- Początkujący

Mnie się marzą wakacje w Tajlandii.
Jeśli chodzi o mnie, to od kilku lat niezmiennie jest to zagranica i powiem szczerze, że taki kierunek najbardziej mi odpowiada, ponieważ wiem, że jest pogoda, można zobaczyć jakąś część świata i zwiedzić to, co wcześniej było nam obce. W tym roku planuję opcję teneryfa all inclusive.
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Gdzie w tym roku?
Każdy z nas chce by urlop był udany, dlatego warto w tej kwestii pomyśleć o przeanalizowaniu miejsca, w którym zamierzamy spędzić wczasy.
Na krótki weekend polecam Warszawę bo moim zdaniem miasto ma wiele do zaoferowania. Koniecznie trzeba zobaczyć starówkę. Warszawska starówka cieszy oko dużych i małych, a z każdym miejscem wiążą się tradycje i legendy. Na placu zamkowym zobaczycie Zamek Królewski oraz Kolumnę Zygmunta, czyli jedne z wielu obiektów Starego Miasta, odbudowane po obronie Warszawy w trakcie Powstania. A jesli szukacie aktywnych atrakcji polecam park tarmpolin.
http://www.forumbudowlane.pl/
Może wybierzcie się do Wrocławia? Znajdziesz hostel w centrum z bardzo dobrymi cenami. Sama myślę o zatrzymaniu się tam. Planujemy weekendowy wyjazd do Wrocławia. Chcemy zwiedzić m.in zoo.