Witam,
Bede odbierac mieszkanie od dewelopera, niestety okazuje sie ze w duzym pokoju brak jest rownoleglosci scian (pokoj rozszerza sie o 7 cm na dlugosci sciany 5 m). Problem w tym, ze nie ma kata prostego tam, gdzie mial byc aneks kuchenny - wiec nie beda mi pasowaly szafki - na 2 metrach to 3,5 cm - wiec duzo.
Jak mozna to naprawic? Chcialabym aby deweloper doprowadzil mi to do porzadku.
Tynkarz powiedzial ze to za duza roznica, aby wyrownac tynkiem. I to rozumiem, poprosze o informacje jak inaczej mozna to zrobic. Wiem ze mozna plyta GK ale wolalabyn miec ceglana sciane - tak jak jest to zapisane w umowie z deweloperem.
Bede wdzieczna za pomoc.
Brak kąta prostego - jak go zrobic
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Brak kąta prostego - jak go zrobic
Angelika
Jak chcesz dobrze to moim zdaniem poklej plyty kartonowo gipsowe na calej dlugosci. Zacznij od miejsca w ktorym ma byc kuchnia zrob sobie idealny kat na pierwszej plycie a pozniej doklejaj nastepne.
Mam nadzieje tylko, ze nie masz tam otworow zadnych na tej scianie po drodze typu drzwi czy okna bo ruszysz jedno a ci zaraz drugie nie bedzie sie podobalo wizualnie.
Ps kuchnie da sie zrobic nawet jesli nie ma kata na scianie tyle, ze szkoda szafek i worktopa. Ale dalo by sie to zrobic by wizualnie nikt tego nie dostrzegal, ze na scianie nie ma kata.
Mam nadzieje tylko, ze nie masz tam otworow zadnych na tej scianie po drodze typu drzwi czy okna bo ruszysz jedno a ci zaraz drugie nie bedzie sie podobalo wizualnie.
Ps kuchnie da sie zrobic nawet jesli nie ma kata na scianie tyle, ze szkoda szafek i worktopa. Ale dalo by sie to zrobic by wizualnie nikt tego nie dostrzegal, ze na scianie nie ma kata.