Buderus - kocioł kondensacyjny
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Buderus - kocioł kondensacyjny
Witam,
mam pytanie dotyczące kotłów kondensacyjnych buderus. Myślę o zainstalowaniu kotła kondensacyjnego z zasobnikiem. Tak aby w przyszłości można było zainstalować solary bez dodatkowych inwestycji. Jaką opinie mają na rynku kotły? Awaryjność? Serwis?
Wybór w moi przypadku był związany z wyborem firmy instalującej, która robi wszystkie instalacje i "pracuje" na buderusie.
mam pytanie dotyczące kotłów kondensacyjnych buderus. Myślę o zainstalowaniu kotła kondensacyjnego z zasobnikiem. Tak aby w przyszłości można było zainstalować solary bez dodatkowych inwestycji. Jaką opinie mają na rynku kotły? Awaryjność? Serwis?
Wybór w moi przypadku był związany z wyborem firmy instalującej, która robi wszystkie instalacje i "pracuje" na buderusie.
Re: Buderus - kocioł kondensacyjny
Sprzedawca lub instalator który sprzedaje Buderusa wykonuje również serwis gwarancyjny.koneser pisze:Witam,
Dlatego kiepscy instalatorzy boją się tych kotłów.
W/g mnie są całkiem niezłe.... trzeba oczywiście dobrze wykonać też resztę instalcji
Jeśli chodzi o Buderusa to ja mam u siebie zamontowany kocioł tej firmy (co prawda nie kondensat) i nie mogę powiedzieć złego słowa. jak do tej pory 6 lat pracuje i nie ma z nim żadnych problemów. Jest to kocioł jednofunkcyjny z zasobnikiem (logamax 124 i ile się nie mylę - jutro sprawdzę i skoryguję jeśli źle napisałem
) także pracuje przez cały rok na okragło 
Instalacje grzewcze - sprzedaż, montaż, serwis, akcesoria.
jeśli chcesz dobry kocioł to nie szukaj tylko ceny gb 112 jest już na rynku bardzo długo to sprawdzony kocioł jeśli masz wątpliwości poszukaj serwisu buderusa i zadaj mu pytania dotycząće kotłakoneser pisze:A co myślicie o modelach GB 022 i GB152? 112 jak dla mnie jest trochę za drogi. Być może bym się na niego zdecydował, ale musiałbym być przekonany, że jest wart ceny.