Sprawna i dobra tokarka do drewna, co kupić?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Sprawna i dobra tokarka do drewna, co kupić?
Ja znam tez dobry namiar na firmę, któa zajmie się profesjonalnie usługami tokarskimi i nie tylko. Firma Skraw-met oferuję usługi tokarskie oraz sprzedaż części metalowych.
-
kamilanw684
- Zainteresowany

Od siebie mogę dodać, że ta firma: http://interesujacy.szczecin.pl/2018/03/08/jak-wybrac-wlasciwe-tokarki/ ma naprawdę solidny sprzęt, gorąco polecam!
Natrafiłem jakiś czas temu na fajną stronkę CHMPOLSKA z tokarkami i nie tylko. Ciekawy wybór, dobrze opisane maszyny, wystarczy zadzwonić i się dogadać, ja na swoją już czekam 
-
Geobudserwis
- Początkujący

Również potwierdzam, że najlepszym wyjściem jest zatelefonowanie bezpośrednio do dystrybutora. To wygodne i szybkie rozwiązanie i dodatkowo można przy tym co nieco zaoszczędzić.
Polecam mocniejsza tokarkę też do metali.
Są różnego rodzaju oprogramowania sterujące między innymi właśnie tokarką. Generalnie tokarka to obrabiarka i takie oprogramowanie może zwiększyć jej żywotność i wydajność
Widziałam coś takiego. Ale czy tu jest sterowanie numeryczne to serio nie wiem;) Automatykiem nie jestem, ale mąż czasami mi tłumaczy różne rzeczy.
Konkretnie w sprawie tego urządzenia ci nie pomogę, aczkolwiek mogę na przyszłość polecić Remo-tech którzy specjalizują się w naprawie i przeglądach różnego rodzaju obrabiarek. U mnie sprawnie zajęli się tokarką tarczową. Szybko zidentyfikowali problem i sprawnie usunęli usterkę. Działają błyskawicznie i znają się na rzeczy. Do tego mają konkurencyjne ceny i żadnych ukrytych kosztów - po prostu solidnie wykonują swoją pracę