Ubezpieczenie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Ubezpieczenie
jeśli chodzi o samochód to ja wybieram taką firmę która aktualnie jak szukam ma najlepszą ofertę. Do tego celu mi się przydaje porównywarka OC AC mubi, kumpel mi kiedyś polecił i szybko się przekonałem, że rzeczywiście jest ok. Szybko można wyszukać wszystkie możliwe aktualne oferty i to taniej jak u agentów. Sprawdziłem dokładnie, bo nie lubię przepłacać.
Pamiętajcie aby czytać również opinie internetowe. Wielu internautów zostawia opinie o ubezpieczycielach, czasem zła, a czasem dobre. Ja korzystam z MetLife.
Najtańsze ubezpieczenie znajdziesz w porównywarkach
Jezeli jesteście zainteresowani tematem ubezpieczen na życie to polecam stronę e-monki.pl. W artykule znajdziecie informację odnośnie ubezpieczenia na życie. Wszystko szczegółowo opisane, polecam .
Jeśli mogę się wypowiedzieć w tym temacie to od siebie chciałem poruszyć wątek jakim są ubezpieczenia komunikacyjne. Jest to dość ciężka sprawa, bo cały czas słychać narzekania kierowców na ceny tego typu polis, w związku z czym wykupywana jest zawsze ta najtańsza opcja, która często nie jest najlepszym wyborem pod względem zakresu ochrony. To co chciałem polecić ze swojej strony to oferta na mtu24.pl/ubezpieczenia-komunikacyjne/ . Korzystam z niej już drugi rok z rzędu i za każdym razem okazała się najlepszym wyborem. Dodatkowo jestem również zdania, że warto rozglądnąć się za czymś dodatkowym niż tylko samym OC. W przypadku zdarzenia na drodze - czego oczywiście nikomu nie życzę - suma odszkodowania na pewno pokryje część, a w przypadku dobrych ubezpieczeń całość leczenia lub rehabilitacji. Wiem, że często nie myśli się w ten sposób o tego typu polisach, jednak poruszając ten temat chciałbym zwrócić Waszą uwagę właśnie na ten problem i zmotywować do pomyślenia w tym zakresie przy następnym wykupie ubezpieczenia 
Ubezpieczenie domu w odpowiedniej firmie to dla mnie podstawa.
Weź opcję all risks. Obecny klimat sprzyja różnym gwałtownym zjawiskom atmosferycznym, więc lepiej być przezornym. Nie życzę komuś na przykład sytuacji, w trakcie której zrywa mu dach z domu, a osoba nie ma ubezpieczenia. Jeśli ten ktos byłby ubezpieczony w dobrym towarzystwie ubezpieczeniowym, praktycznie od razu mógłby liczyć na odszkodowanie na naprawę dachu. A do tego ochrona w życiu prywatnym też się przydaje jeśli np. dziecko rozbije szybę sąsiadowi itp.
Obecnie dobre pakiety ubezpieczeń ma moim zdaniem Compensa.
Weź opcję all risks. Obecny klimat sprzyja różnym gwałtownym zjawiskom atmosferycznym, więc lepiej być przezornym. Nie życzę komuś na przykład sytuacji, w trakcie której zrywa mu dach z domu, a osoba nie ma ubezpieczenia. Jeśli ten ktos byłby ubezpieczony w dobrym towarzystwie ubezpieczeniowym, praktycznie od razu mógłby liczyć na odszkodowanie na naprawę dachu. A do tego ochrona w życiu prywatnym też się przydaje jeśli np. dziecko rozbije szybę sąsiadowi itp.
Obecnie dobre pakiety ubezpieczeń ma moim zdaniem Compensa.
Wybierając ubezpieczenie należy zwrócić uwagę nie tylko na cenę ale przede wszystkim na zakres. Ubezpieczenie tzw All Risk wyprzedza sytuacje, których nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Nie zwracajcie również uwagi na reklamy towarzystw ubezpieczeniowych. Najlepiej na chłodno porownać sobie poszczegółne oferty ubezpieczeń i zdecydować się dla siebie na najlepszą opcję. W porównywarkach można porównać sobie ceny ubezpieczeń jak i ich zakres.
W kwestii ubezpieczenia OC samochodu, to optymalnie jest porównać dostępne oferty na rynku. Zarówno dla świętego spokoju, jak i znalezienia tej skrojonej pod nas, dlatego warto skorzystać z narzędzi typu porównywarki.