Elektryczne szczoteczki do zębów
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Elektryczne szczoteczki do zębów
Wydaje mi się, że dbanie o zęby to naprawdę bardzo ważna kwestia, bez tego ani rusz, jednak ja jestem zdania, że równie ważne jest regularne umawianie się do stomatologa. Ja robię to przez stronę. Jest to dobry dentysta z Opola i szczerze mogę powiedzieć, że jest jednym z lepszych specjalistów w okolicy ! Sam dojeżdżam do niego około 40 km, jednak jestem zdania, że warto !
Jeżeli mam być szczery to elektryczne szczoteczki do zebów orbitalne nie mają nawet podejścia do szczoteczek sonicznych. Ja posiadam taką SEYSSO Gold White ekskluzywna szczoteczka soniczna I warto było za nią zapłacic troszke wiecej niz za konkurencyjne szczoteczki. Żadna inna szczoteczka nie czyściła moich zębów tak jak ta. I mogę szczerze powiedzieć że jakbym miał ją kupić drugi raz to zapłaciłbym nawetr dwa razy tyle.
Tak na prawdę rodzaj szczoteczki nie ma większego znaczenia jeśli nieprawidłowo jej używamy. Ostatnio na usuwaniu kamienia dowiedziałem się od higienistki jak prawidłowo myć zęby szczoteczką (w moim przypadku) soniczną. Znacząco różniło się to od mojego codziennego użytkowania szczoteczki. Polecam najpierw wizytę u stomatologa, jak Adental i podpytanie się jak powinno się to prawidłowo robić.
W moim przypadku elektryczne sprawdzają się znacznie lepiej niż tradycyjne..Jest różnica po myciu zwykła a elektryczną. Przynajmniej u mnie
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Nie to forum kolego.
-
Budowlaniec25
- Początkujący

Od niedawna zacząłem używać szczoteczek elektrycznych i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Wreszcie mogę sobie darować nitkowanie, bo szczoteczka sama dociera do trudno dostępnych miejsc. Świetna sprawa. Jeśli macie jakieś wątpliwości co do ich skuteczności i sposobu działania to poczytajcie o tym 
Miałam zarówno szczoteczkę elektryczną jak i soniczną. Soniczna jest o wiele lepsza, szczególnie jak się ma wrażliwe dziąsła. Ale trzeba się przyzwyczaić, bo drgania szczoteczki sonicznej są trochę inne od tych elektrycznych. Ja po tygodniu się przyzwyczaiłam i mogłam zwiększyć ilość drgań. Ale polecam bardzo, bo dokładnie czyszczą zęby.
-
martakurek0
- Zainteresowany

Szczoteczki elektryczne, ale dobre a nie za kilkanaście zł z marketu, to podobno świetna sprawa. Mi ostatnio polecił stomatolog, żebym zmieniła zwykłą szczoteczkę na elektryczną. Gdybym wcześniej miała świadomość, że te elektryczne dużo dokładniej czyszczą, może nie musiałabym teraz wyrywać zębów u chirurga. Wyrywałam i cały zabieg świetna sprawa, nic nie bolało, poszło sprawnie i szybko się goiło. Ale to jednak utrata zęba..
Jeśłi chodzi o gabinet stomatologiczny to polecam w Jaworze. Prywatny profesjonalny gabinet stomatologiczny z ponad 40 letnim doświadczeniem. Miejsce bardzo Ciche i zadbane polecam.
-
mlodamama21x
- Początkujący

Ja tam wole tradycyjne 
Elektryczna szczoteczka to rzeczywiście bardzo dobry wybór, jednak to co chciałbym Wam polecić to szczoteczkicsoniczne to specjalistyczne produkty stomatologiczne, które jakościowo są naprawdę bardzo dobre ! Mam nadzieję, że skorzystacie z porady, bo ja jakiś czas temu zdecydowałem się na zakup i wcale nie żałuję takiej decyzji 
Ja już od kilku lat używam szczoteczki elektrycznej i teraz nie wyobrażam sobie już wrócić na zwykłą.
Czasem nawet elektryczne szczoteczki już nie pomogą i należy udać się do stomatologa. Cichon24 to klinika dentystyczna z Krakowa która ma świetne referencje i wyniki. Nawet duże problemy z zębami nie są dla nich wyzwaniem, wystarczy spojrzeć na metamorfozy na www.
Elektryczna szczoteczka jest zdecydowanie lepsza niż zwykła, można dokładniej wyczyścić zęby 
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Też tak sądzę. Oczywiście mówimy o szczoteczkach elektrycznych z górnej półki.