Odkurzacz centralny czy warto ?

Instalacja odkurzacza centralnego wymaga fachowej wiedzy i starannego rozplanowania. Dowiedz się o wadach i zaletach tego rozwiązania oraz poznaj najnowsze rozwiązania zastosowane w tej dziedzinie.
Awatar użytkownika
Pieguska
Początkujący
Początkujący

Re: odkurzacz centralny czy warto ?

Post autor: Pieguska »

Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania. Wolę jednak zwykłą rumbę.

King-Dom
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Re: odkurzacz centralny czy warto ?

Post autor: King-Dom »

Jak masz miejsce na jednostkę centralną to się nie zastanawiaj i ładuj rury puki czas .Pozdrawiam https://remont.lodz.pl/
Lepiej raz a dobrze.

jacol134
Początkujący
Początkujący

Re: Odkurzacz centralny czy warto ?

Post autor: jacol134 »

Witam.
Czy się opłaca musi każdy sam zdecydować. Za wygodę się płaci nie ma nic za darmo. Właśnie jestem na etapie instalacji rur pod posadzką w systemie HIDE-A-HOSE z firmy TopVac.
Zapraszam do oglądania: https://www.youtube.com/channel/UCo41eH ... irmation=1

Ignas87
Aktywny
Aktywny

Post autor: Ignas87 »

My mamy taki system centralnego odkurzania i jak ktoś ma dom to jest to rozwiązanie idealne. Zamówiliśmy taki montaż w firmie Borkowski i bardzo sobie chwalimy takie rozwiązanie.

Majkez
Początkujący
Początkujący

Post autor: Majkez »

[quote="jacol134"]Witam.
Czy się opłaca musi każdy sam zdecydować. Za wygodę się płaci nie ma nic za darmo. Właśnie jestem na etapie instalacji rur pod posadzką w systemie HIDE-A-HOSE z firmy TopVac.
Zapraszam do oglądania: https://www.youtube.com/channel/UCo41eH ... irmation=1
[/quote]

Lepszym rozwiązaniem jest system Retraflex ponieważ jest on dedykowany do domów murowanych w przeciwieństwie do systemu Hide a hose, który w zamyśle został stworzony dla domów szkieletowych.

Marek.Rozacki
Aktywny
Aktywny

Post autor: Marek.Rozacki »

Moim zdaniem warto skontaktować się z firmą INSIDE Systemy Grzewcze i Sanitarne z Poznania. Firma oferuję takie własnie rozwiązania jak odkurzacze centralne i moim zdaniem warto podjąć z nimi współpracę.

Sebastian Wiśniewski
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sebastian Wiśniewski »

Warto. Strasznie dużo plusów

daniel.7
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: daniel.7 »

Też się zastanawialem nad tym rozwiązaniem, ale jednak zdecydowałem, że spróbuje z małym, okrągłym robocikiem. Oczywiście wiecie o czym mówię. Ostatecznie żona i tak odkurza tradycyjnie. Uważa, że ona robi to najlepiej.

ojarzab
Początkujący
Początkujący

Post autor: ojarzab »

Też się nad tym dość długo zastanawiałem. Jednak inwestycje są dosyć spore, a niektórzy mają na temat takiego odkurzacza nie do końca dobre opinie. Koniec końców kupiliśmy po prostu do domu dobrej jakości odkurzacze tradycyjne

zurektt
Początkujący
Początkujący

Post autor: zurektt »

Jeśli masz środki to czemu nie - więcej wygody :)

Margola
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Margola »

Koszt założenia centralnego odkurzacza jest za wysoki, kupiłam roombę, dobrze sprząta, włączam go i sama działa.

zurektt
Początkujący
Początkujący

Margola pisze:Koszt założenia centralnego odkurzacza jest za wysoki, kupiłam roombę, dobrze sprząta, włączam go i sama działa.
A jak wyglada dojezdzanie do krawedzi? Czy np wokol nogi krzesla nie pozostaje kurz?

Margola
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Margola »

zurektt pisze:
Margola pisze:Koszt założenia centralnego odkurzacza jest za wysoki, kupiłam roombę, dobrze sprząta, włączam go i sama działa.
A jak wyglada dojezdzanie do krawedzi? Czy np wokol nogi krzesla nie pozostaje kurz?
Robot jest dokładny spod krawędzi wybiera zabrudzenia, dzięki bocznej szczotce. Wjeżdża pod stół w kuchni i dojeżdża do krzeseł i wokół nich kurz zbiera. Poprawiać nie trzeba po nim :)

zurektt
Początkujący
Początkujący

Margola pisze:
zurektt pisze:
Robot jest dokładny spod krawędzi wybiera zabrudzenia, dzięki bocznej szczotce. Wjeżdża pod stół w kuchni i dojeżdża do krzeseł i wokół nich kurz zbiera. Poprawiać nie trzeba po nim :)
Bocznej szczotce? Myslalem ze jedynie szczotki zbierajace od dolu sa w takich odkurzaczach... Moglabyc podac model zebym mogl sobie dokladnie obejrzec? Dzieki :)

krystek3
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: krystek3 »

My też się zdecydowaliśmy, wszystko wykonała firma wentica.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odkurzacze centralne”