Gdzie kupic dobre okna
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
alberto123
- Zainteresowany

Re: Gdzie kupic dobre okna
a co to właściwie znaczy 'dobre okna'?
nie chcę się czepiać, ale dla każdego "dobre" oznacza coś innego
jednemu zależy na szczelności, innemu na przejrzystości szyby, a jeszcze innemu na cenie… Tak czy siak, jeśli ktoś chce okna, które będą wysokiej jakości zarówno jeśli chodzi o szczelność, wykonanie, materiały to polecam dobroplast. W Warszawie na Gorzykowskiej jest sklep Mar Met i tam mają spoko ceny okien tego producenta.
Warto rozejrzeć się za marką. Najpopularniejsze firmy mają zazwyczaj najlepsze produkty. Ja zakupiłem okna PCV firmy Drutex i jestem z nich bardzo zadowolony. Firma ta produkuje świetne okna, które Są szczelne, dobrze tłumią hałas no i nie są jakieś bardzo drogie.
Chcesz kupić dobre okna ? to tylko Velux ! Jakiś czas temu robiłam zakupy w sklep internetowy z oknami. Bardzo dobra firma. Miłą obsługa, pomocna a co najważniejsze, są zwroty !!!
-
martinrekk
- Zaawansowany

Polecam markę Okno Plus, robią okna PCV i ALU, mają drzwi zewnętrzne, ogrody zimowe, także oferta rozbudowana. Nie mam żadnych problemów z plastikami, dobrze się spisują przy wietrze, nie wpuszczają zimna do środka, dobrze odbijają nawet te naprawdę poważne podmuchy ja byłem w salonie Protect u Pani Danuty .
Zarówno drzwi jak i okna zakupiłem od OKNAJACHIMCZAK . Ich produkty charakteryzuje przede wszystkim niezwykła jakość i doskonała cena. Okna Krispol powinny Cię w szczególności zainteresować -są ciepłe i energooszczędne. Zainteresuj się także drzwiami z ich oferty.
Hej. W Opolu mam sprawdzony Pluspol na Wiejskiej. Kupiłem tutaj okna aluminiowe OknoPlus. Super estetyka porządne wykonanie i też technicznie cały mechanizm chodzi szybko lekko bez szarpania się z oknem dociskania uchwytu na siłę i innych takich problemów.
-
Grzesiek89
- Zainteresowany

Bros z Buku pod Poznaniem jest producentem wysokiej klasy okien PCV oraz drzwi zarówno zewnętrzne, jak i wewnętrzne. Dodam, że ich ofertę uzupełniają rolety okienne zewnętrzne oraz bramy garażowe. Osoby zainteresowane odsyłam na ich stronę 
Ja podpowiem markę OknoPlus i panią Krystynę z Pluspolu na Wiejskiej. Kompetentna i rzeczowa osoba można było o każdy szczegół podpytać przed zamówieniem okien. Plastiki rewelacja, bardzo dobra ochrona przed hałasem i przed stratami ciepła.
Najlepiej zabrać sie za poszukiwania nie tylko w Internecie, ale także i w lokalnych marketach budowlanych.
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

W kwestii izolacji termicznej to bym podpowiadał OknoPlus. Dobre współczynniki jeśli chodzi o straty ciepła i tak samo w drugą stronę – szyby łatwiej przepuszczają promienie słoneczne do wnętrz (można dodatkowo nagrzać pomieszczenia naturalnym darmowym światłem słonecznym).
Ja mam osobiście bardzo dobre doswiadczenia ze stolarką od OknoPlus. Czy to drzwi, czy to okna wszystko robią na wysokim poziomie, szczelne, energooszczędne, na super akustyce, można zadbać o ciepło i bezpieczeństwo domowych wnętrz. Co do Katowic to można ich produkty znaleźć na Oswobodzenia w RORO.
Podczas remontu domu wymienialiśmy drzwi i okna. Zakupiliśmy u unitec aluminiowe drzwi i okna. Gwarantują one bezpieczeństwo, skuteczną izolacyjność i cieplną, a także są eleganckie.
Ja będę obstawiał za Drutexami.. Widziałem różne okna i w dłuższej perspektywie ich okna spisują się najlepiej. Zarówno pod względem spasowania elementów jak i szczelności.
-
agnieszkasroka
- Początkujący

Na rynku jest dużo dobrych okien i to od polskich producentów, do wyboru do koloru. Dobre parametry mają te z drutexu, też jestem za, mają okna pcv, aluminiowe, drewniane, są energooszczędne, ciepłe, wyglądają nowocześnie, solidna konstrukcja.
Ja kupiłem okna w firmie Glumatex z Nakła Śląskiego. Polecam montaż, w miarę szybko zrealizowane, same okna są na prawdę porządne! Nie dziwie się, że inni też je polecają