Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.
Witam
Pytanie jak w temacie, moge miec Balex,albo dołożyc ze 2000 zl i kupic Sarę lub zaoszczedzic troche(tzn od ceny Balexa) i kupic coś z Pruszyńskiego?
pozdrawiam
PS dach. bet nie wchodzi w gre wiec prosze nie proponujcie mi tego,za słaba wiezba sie okazało
Co by nie rozpoczynac nowego tematu,wykonawca proponuje ze zalatwi materiał i daje furtke ze moge kupic to bez Vatu.To znaczy klient proponuje tak on mi dostarcza i układa blachę,z tym ze ja płace 22% za blaszke,a on robocizne bez faktury.Druga opcja biore blache bez faktury(nie place vatu) no i robocizna tez bez faktury.
Powiem tak,ludzie typa chwalą,ale ja sie boje ze tak wszystko bez faktury to potem bedzie problem jak cos bedzie nie tak.
doradzcie prosze ...
pozdrawiam
wlasnie walcze o uznanie reklamacji na blachodachówke i prawdopodobnie nie z tego nie wywalcze, poniewaz nie posiadam zadnego dokumentu potwierdzajacego gwarancje na ten towar. gdy zakupilem blachodachowke reklamacje byly uwzgledniane po okazaniu faktury, a teraz firma BalexMetal znalazl haczyn prawny i nie pozwoli by tracic na rynku.
Mam nadzieje, ze straci potencjalnych klientow. Goraco nie polecam wyrobow tej firmy, banda oszustów!!!
Co by nie rozpoczynac nowego tematu,wykonawca proponuje ze zalatwi materiał i daje furtke ze moge kupic to bez Vatu.To znaczy klient proponuje tak on mi dostarcza i układa blachę,z tym ze ja płace 22% za blaszke,a on robocizne bez faktury.Druga opcja biore blache bez faktury(nie place vatu) no i robocizna tez bez faktury.
Powiem tak,ludzie typa chwalą,ale ja sie boje ze tak wszystko bez faktury to potem bedzie problem jak cos bedzie nie tak.
doradzcie prosze ...
pozdrawiam
Jak mniemam odpowiedni dla miejsca urząd skarbowy i prokuratura jeszcze nic nie wiedzą. Co to znaczy "blaszka bez Vat", kradziona czy jak?
Co to znaczy??
To nie mnie sie pytaj tylko wykonawcy i Balexu,bo to oni sprzedaja bez Vatu.
A co do prokuratora i US,dzisiaj wszedzie mozesz kupić po cenie netto:
żwir,beton,drewno na wiezbe i wiele innych.
A tak wogóle to kupiłem Sare z Budmatu w firmie Bud-Mor z Władysławowa.Materiał z usługa czyli 7 % Vat.
To nie mnie sie pytaj tylko wykonawcy i Balexu,bo to oni sprzedaja bez Vatu.
A swoja droga to np. firma Wakoz (woj pomorskie) sprzedaje beton i kruszywa bez Vatu,ciekawe to tez pewnie kradzione.Beton ukradli z Oltransu albo z Tomi,a kruszywa z Tadzina.
Zreszta Oltrans tez sprzedaje bez Vatu ...
I Tomi też ...
Jak chcesz to możesz zgłaszać.
Dla mnie temat zamkniety.
Tylko skończony [...] kupuje materiały do budowy domu bez rachunku i tylko skończony [...] pisze o tym na Forum. Życzę więcej zdrowego rozsądku. Pozdrawiam.