Taśma LED do pokoju

Aranżacja wnętrz to także odpowiednie światło. Prawidłowe rozmieszczenie oświetlenia w pomieszczeniach mieszkalnych jest bardzo istotną kwestią. Sprawdź jakie oświetlenie będzie najlepsze do Twojego wnętrza.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

grzesiek998
Aktywny
Aktywny

Re: Taśma LED do pokoju

Post autor: grzesiek998 »

Adam6699 pisze:Ostatnio podczas szukania natrafiłem na ten artykuł o taśmach ledowych, myślę, że warto go sprawdzić http://www.hemcex.pl/popularne-tasmy-led/
Bardzo fajnie się to prezentuje. Masz może u siebie taką taśmę? Bo zastanawiam się nad montażem, tu przeczytałem, że można montować np pod szafkami w kuchni http://www.velox.katowice.pl/wykonczeni ... tosowania/ Ale nie wiem czy to daje dość światła.
Pozdraiam :)

Adam6699
Aktywny
Aktywny

Post autor: Adam6699 »

Hej, tak mam! Nakleiłem taką za telewizorem i planuje zawiesić jeszcze pod szafkami w kuchni. Świetnie się to prezentuje. Szczególnie wieczorem, kiedy oglądamy telewizor. Wyłączamy sobie światła i zostawiamy tylko ten pasek ledowy. Poczytam sobie ten artykuł, który podesłałaś, dzięki !

Route
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Route »

Polecam przeczytać ten artykuł na stornie https://www.kingled.pl/blog/jak_wybrac_tasme_led/

Bardzo ciekawe i pożyteczne informację

ledoweczka
Początkujący
Początkujący

Post autor: ledoweczka »

Ja ostatnio zainwestowałam w taśmę LED która podświetla mi telewizor i powiem Wam że super to wygląda, nie zapalam już światła wieczorami i czuje się jak w kinie :lol:
Ja mam swoje z tej strony: http://www.ledovo.pl/items/146-podswiet ... izora.html i polecam takie podświetlanie telewizora!

Luxury-Lighting
Początkujący
Początkujący

Post autor: Luxury-Lighting »

Oprócz taśmy led na meblach w pokoju, polecam też zastanowić się nad oświetleniem punktowym, które w praktyce zapewni znakomity efekt oraz klimat.

żann
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: żann »

U mnie właśnie kinkiety activejet zapewniły fajny efekt, dobrze świec a i nie męczą oczu swą naturalną barwą światła

EdenH
Początkujący
Początkujący

Post autor: EdenH »

Taśmy LED są od wielu lat dobrym sposobem na ładne oświetlanie pomieszczeń. Polecam zakup prosto od producenta LumiLight - http://royalstudio.com.pl/2018/07/26/pr ... -tasm-led/

ulik
Aktywny
Aktywny

Post autor: ulik »

ciekawy efekt dają też panele oświetleniowe dlatego też postanowiliśmy zamontować ledy przy okazji tegorocznego remontu. Sprawdzają się zdecydowanie lepiej niż taśma

Prescot
Początkujący
Początkujący

Post autor: Prescot »

Profile, taśmy, żarówki LED- polecam
www.prescot.com.pl
Ostatnio zmieniony 05 mar 2019, 14:29 przez Prescot, łącznie zmieniany 1 raz.

Sklep Sellneo
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sklep Sellneo »

Sprawdźcie taśmy LED z naszego sklepu :) taśmy posiadają białe podłoże PCB, wykonane z podwójnego podkładu miedzi, zwiększającego wytrzymałość. Zasilane są niskim i bezpiecznym napięciem 12 V DC.

mlekoslaw
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: mlekoslaw »

Mam w sypialni Ledy i nie narzekam. Nie dość że wygląda to dobrze, to i sama instalacja nie jest niczym skomplikowanym. Wystarczy mieć odrobinę pojęcia o elektronice i bez problemu zrobimy to sami. Zamówiłem co potrzeba ze sklepu Mitronik , poczytałem trochę w Internecie – no i są. Nic trudnego.

nieZadlużony
Aktywny
Aktywny

Post autor: nieZadlużony »

Czy ktoś z Was orientuje się ile mniej więcej może kosztować taka taśma?

magkob
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: magkob »

ledy w krakowie tylko w bergmenie na zakopiance, podobno te destępne w hipermarketach są słabej jakości

monka99
Początkujący
Początkujący

Post autor: monka99 »

Wydaje mi się, że spokojnie taką taśmę dostaniesz w kingled. Zamontowanie nie jest takie trudne a warto kupować taśmę najlepszej jakości.

bogo28
Początkujący
Początkujący

Post autor: bogo28 »

Aluminiowe profile są potrzebne nie tylko ze względu na estetykę, ale przede wszystkim przedłużają żywotność paska, bo odprowadzają ciepło, dzięki czemu ledy się nie przegrzewają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wnętrz”