Co zamiast papy na lepiku w piwnicy bez wylewki

Właściwa hydroizolacja zabezpieczy dom przed przenikaniem wilgoci i wieloma problemami z tym związanymi. Trzeba o niej pamiętać budując dom i modernizując istniejące budynki. Odpowiedzi na pytania dotyczące wykonania hydroizolacji i potrzebnych materiałów, znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

marcin_k
Początkujący
Początkujący

Co zamiast papy na lepiku w piwnicy bez wylewki

Post autor: marcin_k »

Z roznych powodow nie chce izolowac termicznie i dawac wylewki na podloge w piwnicy. Chcialbym zrobic hydroizolacje i w planie mam 2 x papa na lepiku.

Jednak powierzchnia bedzie bardzo nie rowna (nie zalezy mi na tym by byly poziomy ale by bylo w miare gladko) i kladac gumoleum na tym bedzie zle sie chodzilo.

Czy macie jakies propozycje czym zaizolowac podloge betonowa na gruncie procz papy na lepiku by byla to w miare gladka powierzchnia?

gra001gra001
nawrócony - nie spamuje

Re: Co zamiast papy na lepiku w piwnicy bez wylewki

Post autor: gra001gra001 »

Mozna uzyc Dacfill HZ (noxan.pl) szybkoschnący, wodorozcieńczalny produkt. Po wyschnięciu Dacfill HZ tworzy w 100%-ach wodoszczelną powłokę, która jednak jest paroprzepuszczalna.

INIEKCJA KRYSTALICZNA

Post autor: INIEKCJA KRYSTALICZNA »

a powiedz kolego jaki jest problem że nie chcesz zrobić wylewki ??
pozdro

greenteam-burza.pl

INIEKCJA KRYSTALICZNA

Kriss9
Aktywny
Aktywny

Post autor: Kriss9 »

Ja się zdecydowałem na hydroizolację fundamentów za pomocą płynnej gumy od Termil-a. Szybka obsługa, wyjątkowo sprawnie im to poszło. Metoda jest natryskowa także faktycznie można zaoszczędzić na czasie. Guma wnika w najmniejsze zakamarki, nie zostawia jakiś wolnych przestrzeni. Na stronie termil-hydroizolacje.pl masz wyjaśnione krok po kroku jak wygląda metoda w praktyce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hydroizolacje”