Jakie wybrać rolety?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
pawelszabla
- Aktywny

Re: Jakie wybrać rolety?
Na stronie safedoor.pl masz namiar do sklepu gdzie ja kupowałem ostatnio trochę sprzętu do naszego remontowanego mieszkania – drzwi polskone wewnętrzne, rolety, panele, mają sporo tego typu akcesoriów od sprawdzonych producentów, nie handlują jakąś chińską tanizna i cenizną.
Nie polecam kupowania rolet w sieci, najlepiej jest zdecydować się na firmę, która takie rolety zamontuje. Nam rolety montowała w domu firma z Lublina i jesteśmy bardzo zadowoleni z ich usług bo rolety wykonane porządnie i wytrzymałe.
Daję namiary na PW.
Zdecydowaliśmy się na rolety termiczne. Uniemożliwiają całkowity dopływ słońca do pomieszczenia. Ich funkcja to przede wszystkim ochrona termiczna. Dzięki temu, że odbijają promienie słoneczne, pozwalają na utrzymanie niższej temperatury w wnętrzu. Szczególnie dobrze sprawdzaja się w sypialni.
Daję namiary na PW.
Zdecydowaliśmy się na rolety termiczne. Uniemożliwiają całkowity dopływ słońca do pomieszczenia. Ich funkcja to przede wszystkim ochrona termiczna. Dzięki temu, że odbijają promienie słoneczne, pozwalają na utrzymanie niższej temperatury w wnętrzu. Szczególnie dobrze sprawdzaja się w sypialni.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2019, 12:16 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.forumbudowlane.pl/
Bezapelacyjnie polecam rolety od tp-okna.pl. Mają ogromny wybór i ciekawe wzornictwo. Materiał solidny, wytrzymały i łatwy w utrzymaniu czystości. Cenowo bardzo konkurencyjni.
Dobre jakościowo rolety kupowałem ostatnio od Vertex - strona producenta: vertex, po kupnie nowego mieszkania potrzebne były rolety, które dobrze wpasują się w styl wystroju, w Vertex mi polecili kilka propozycji, z czego wybrałem 1 
-
Ingakaczorowska
- Początkujący

My podczas budowy domu zdecydowaliśmy się na rolety Mirola zewnętrzne, ponieważ posiadały możliwość całkowitej automatyzacji. Bardzo mi na tym zależało, abym nie musiała wszystkich ręcznie zamykać. Kupowaliśmy w salonie mikea-tychy.pl gdzie miły Pan wszystko nam podpowiedział i doradził idealne rozwiązanie.
Warto zainwestować trochę więcej i kupić rolety antywłamaniowe. Nigdy nie wiesz kiedy mogą się przydać!
Trzeba dobra rolety do konkretnych pomieszczeń. W niektórych sprawdzą się noc i dzień, a w innych rzymskie. Na stronie Roletex macie opisane praktycznie wszystkie modele, które są u nich dostępne. Na tej podstawie można dokonać wyboru.
Dobrze dopasowane rolety to podstawa, mamy wiele rodzajów rolet. Do każdego wnętrza można wybrać odpowiedni typ i kolor takiego produktu. Najważniejsze aby dobrze znosiły czas i chroniły nas przynajmniej przez kilka lat.
-
piotrowski
- Zainteresowany

Rolety zewnętrzne to najlepsza opcja bo nie dość że zaciemniają to jeszcze są dobrą barierą zabezpieczającą od złodzieja no i barierą termiczną. U nas są rolety od Roll-Adam (firma działa na Śląsku i w Małopolsce), bardzo dobrze się sprawują, są solidnie wykonane.
Przede wszystkim wizualnie ;D Następnie wiadomo że trzeba dopasować odpowiedni wymiar. Z tego co mi się wydaje i tak patrze na swoje rolety to muszą one mieć tak z centymentr dwa zapasu jeżeli chodzi o wielkość szyby. Jak bedziecie szukać miejsca odpowiedniego miejsca na zakupy rolet to zajrzyjcie na slonko.eu Tu zajmują się sprzedażą wyłącznie tego typu elementów zasłonowych
Zależy kto jakich potrzebuje, no i przede wszystkim od budżetu.. Ja chciałem zewnętrzne, głównie z dodatkowych walorów bezpieczeństwa jakie zapewniają. Co do firmy to Drutex. Co do działania oraz wykonania nie mam żadnych większych uwag. Jak dla mnie- ok
-
brygada102
- Początkujący

Sam używam w domu rolet typu dzień i noc, które moim zdaniem są najwygodniejsze, najbardziej komfortowe no i oczywiście świetnie wyglądają. Osobiście polecam te https://www.karnix.pl/mini-rolety-bezinwazyjne.html , są łatwe w montażu, no i cena jest ok.
Mi jakiś czas temu spodobały się rolety rzymskie u mojej koleżanki w Szczecinie, bo ona teraz testuje u siebie różne nowości i chętnie podpatruję co się zmieniło. Za jej namową sama zamówiłam do siebie też podobne tylko w innych kolorach od firmy, którą ona najpierw sprawdziła - rolis.pl. Nie chciałam kupować w ciemno, więc wolałam jakieś pewne miejsce i na szczęście tak się udało, bo rolety pasują idealnie, delikatnie zasłaniają okna i są takie lekkie, jak chciałam już od samego początku.
Ja ostatnio wybrałem rolety i z tych rolet jestem bardzo zadowolony.Są po prostu super.
Ja ostatnio do pokoju córki kupiłam takie rolety dla dzieci https://www.karnix.pl/bambibi-tkanina-d ... a-439.html świetnie się prezentują w pokoju dziecięcym polecam.