Okap (Laik)
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Okap (Laik)
Witam wszystkich , mam problem chcę kupic okap ale nie wiem jaki ,
sytuacja jest złożona bo wlot nie jest na tej ścianie co kchnia ,proszę o pomoc , załączam rysunek poglądowy
sytuacja jest złożona bo wlot nie jest na tej ścianie co kchnia ,proszę o pomoc , załączam rysunek poglądowy
-
adlaczego4
- Początkujący

Re: Okap (Laik)
Mnie się podobają okapy w tym stylu z filtrem odtłuszczającym
Jeżeli nie masz jak doprowadzić rury z wywiewu do okapu to możesz kupić okap typu teleskopowego który montuje się w szafce i nie wymaga odprowadzeń.
no fakt teleskopowy daje rade, choć ja w swoim 4 razy w ciągu 5 lat wymieniałem sprężynki w wysuwanej szufladce...
- grupa-remontowa
- Aktywny

- Kontakt:
Zawsze można to zrobi w taki sposób jak na zdjęciu, czyli zabudować rurę odprowadzającą.

Może spodoba ci się Okap GORENJE IDKG 900 MS
Teraz wszystkie nowoczesne okapy mogą działać jako pochłaniacze lub jako wyciągi. Pochłaniacz jak sama nazwa wskazuje pochłania zapachy. Nie jest podłączony jednak do kanału wentylacyjnego. Wyciąg z kolei musi być zawsze podłączony do wentylacji wyciąga bowiem zapachy z kuchni i wywiewa je do wentylacji. Okap jest zdecydowanie skuteczniejszy aniżeli pochłaniacz.nudzia pisze:Powiedzcie mi , czym sie różni okap od pochłaniacza.
Według mnie fajnie wyglądają okapy wyspowe które montuje się najczęściej do sufitu pośrodku kuchni nad wyspą kuchenną