jakie ręczniki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: jakie ręczniki
A ja gdzieś czytałam, że dużo lepiej opłaca się kupować białe ręczniki - tak zwane ręczniki hotelowe. Nawet na tekstyliowo.pl znalazłam bardzo dużo ofertę ręczników szytych z różnych tkanin. Podobno białe ręczniki nie powodują podrażnień, bo kolorowe czesto są barwione systetycznie. Z resztą ważne jest też to by ręcznik był miękki i dobrze chłonął wodę, więc grubość ma w tym wypadku również znaczenie.
Słyszałem ostatnio, że najlepsze są ręczniki z wełny egipskiej. Nie posiadam takich, ale z czystej ciekawości w najbliższym czasie kupię
Prawda jest taka, że najlepsze i najtańsze ręczniki można kupić na targu. Co jak co, ale ten element wyposażenia mają tam naprawdę dobrej jakości.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Faktycznie, takie ręczniki nie mają dobrej jakości.
Świetnej jakości, grube i chłonne można kupić w sklepie AWAKraków kupuję u nich już od jakiegoś czasu, więc z czystym sumieniem mogę polecić.
Kiedy byłem na wakacjach w Egipcie, kupiłem sobie ręcznik na targu w Sharm-el Sheikh. Naprawdę podoba mi się jakość. Jest miękki, falisty. I radzę ci, jeśli masz okazję polecieć tam na wakacje.
-
karolinasz
- Początkujący

W Jysku! są takie milutkie i śliczne
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Odkąd mam suszarkę bębnowa to ręczniki mięciutkie jak nowe, wcześniej były szorstkie jsk papier ścierny ze nawet prasowanie nie pomogło, teraz nie prasuje, składam wyjęte z suszarki i są mega mięciutkie, serio!
Ręczniki zamawiam głównie przez internet. W sklepach stacjonarnych trudno jest znaleźć dobrych producentów. No i ceny bywają wysokie. Ostatnio kupowalam ręczniki w sklepie Domownia oraz jestem zadowolona z ich jakości.
Ręczniki zamawiam głównie przez internet. W sklepach stacjonarnych trudno jest znaleźć dobrych producentów. No i ceny bywają wysokie. Ostatnio kupowalam ręczniki w sklepie Domownia oraz jestem zadowolona z ich jakości.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2020, 10:26 przez Złotowłosa, łącznie zmieniany 1 raz.
nie no taki jest wybór oglądamy tak naprawdę prawie w każdym sklepie się da dobre kupić
Jak dla mnie to te ręczniki papierowe ZZ białe będą najlepsze
-
Mirek Sołtysik
- Początkujący

Od kilku lat kupuję tylko w ikea. I są dobrej jakości, trwałe.