Podłoga drewniana - samemu czy z ekpią?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Podłoga drewniana - samemu czy z ekpią?
Też mam takie zdanie, panele nie wymagają tyle uwagi oraz precyzji co położenie deski naturalnej, nawet z racji tego że jest droższym materiałem. Ktoś z Was posiada może w domu deskę dębową Chene na podłodze? Jeżeli tak to jak się sprawuje? Bo urzekła mnie swoim wyglądem i chętnie poznam więcej opinii.
-
kurczefelek
- Zainteresowany

Odpowiadając na pytanie z tematu - tylko z ekipą. Podłoga powinna być na lata, a aby tak było, potrzebny jest solidny montaż. Samemu to może kładłbym podłogi, ale drewnianą podłogę czy parkiet - w życiu, mimo że znam się na tym i owym i wiele rzeczy w domu robię sobie sam. U nas podłogi kładła Klinika Parkietu, dzięki czemu podłoga wygląda ładnie i jestem pewien, że posłuży długo.
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Ja bym zdecydowanie brał z ekipą, bez dwóch zdań. W końcu podłoga nie kosztuje 100 złotych i układamy ją przynajmniej na kilka ładnych lat. Tak więc warto się bardziej zainteresować tematem. Przykład dobrej firmy, którą znam ze wspólnej pracy to vipparkiet.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Pytanie retoryczne wg nas. Jeśli chcesz się cieszyć długo podłogą, szczególnie jeśli inwestujesz w drogi materiał, to jakość montażu jest niezwykle istotna.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
lideropinii pisze:Pytanie retoryczne wg nas. Jeśli chcesz się cieszyć długo podłogą, szczególnie jeśli inwestujesz w drogi materiał, to jakość montażu jest niezwykle istotna.
Dzień dobry! wstawianie linków do produktów swojej firmy oraz reklama na forumbudowlane.pl jest opcją płatną, prosimy o kontakt na maila reklama@e-budownictwo.pl w celu przedstawienia możliwości promocji produktów
dziękuję,
Prodexpol to lipa. Szkoda pieniędzy. Deska słaba, obsługa klienta żadnaInterno pisze:Inwestor powinien mieć wizję wyglądu swojej podłogi.
Układ parkietu czy też desek ich wielkość-wymiary oraz kolorystykę.
Trzeba ustalić widełki kosztów na jakie nas stać.
Te wszystkie swoje wyobrażenia należy skonsultować z fachowcem.
Mogę polecić kompetentną osobę poprzez pocztę prywatną z większych firm to mam zaufanie do Prodexpolu.
- ChybaRyba1
- Zainteresowany

- Kontakt:
Raczej nie zdecydowałbym się na samodzielny montaż drewnianej podłogi. Z porządną ekipą mamy pewność, że położona podłoga będzie nam służyć przez długie lata. Odnośnie desek podłogowych polecam ten artykuł, w którym opisane są wady i zalety tego rozwiązania - DlaDomu - deski podłogowe. Szczerze polecam!
-
lideropinii
- Superużytkownik

O ile z panelami można spróbować jeszcze powalczyć, o tyle z dobrą drewnianą podłogą już niekoniecznie, szkoda materiału na takie zabawy i lepiej zlecić to fachowcom.
Hej, serdecznie Was witam
Ja polecam ekipę która się na tym zna. My bedziemy uderzać do salonów DDD Dobre Dla Domu oni mają montaż i dają też gwarancję. Można obejrzeć co oferują na stronie internetowej albo się przejechać do salonu.
-
martita505
- Zainteresowany

Zdecydowanie profesjonalna ekipa...ale nie jakiś pan Edzio,wujek ciotki z kolegą tylko profesjonalna firma. my trafiliśmy na mega partacza i straciliśmy tylko czas, nerwy i pieniądze. dopiero parkietlux zrealizował nasz projekt bez żadnych zastrzeżeń a wręcz jeszcze go udoskonalili. do tego stopnia, że to właśnie podłoga stała się punktem odniesienia do aranżacji reszty domu.
Samemu nigdy bym się nie zdecydowała na położenie podłogi mój mąż na początku tak chciał zrobić jednak przekonałam go że podłogę drewniana kładzie się na długie lata i wymaga to pracy fachowców. Wybraliśmy firmę domdrewna i jesteśmy bardzo zadowoleni. Montaż przebiegł błyskawicznie i bardzo profesjonalnie. Kupiliśmy również materiał w ich firmie w bardzo dobrej cenie.
Polecam wybrać jednak mimo wszystko współpracę z dobrą i fachową ekipą, która zajmie się położeniem naszej podłogi, tym bardziej jest to opłacalne jeżeli sami nie mamy doświadczenia pod tym względem oraz niezbędnych narzędzi.
Wydaj mi się, że jak nie masz w tym doświadczenia, to lepiej zatrudnić od tego ludzi. No chyba że chcesz poprawiać to kilka razy, w co szczerze mówiąc wątpię. Mogę dać Ci namiar na firmę, która u mnie kładła - http://parkiety.seba.pl . Powinieneś być zadowolony.
W większości przypadków ekipa poradzi sobie lepiej. Po wykonaniu takiej podłogi trzeba o nią odpowiednio dbać.
Silver Service - usługi sprzątające