Jakie kamery IP wybrać?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
JoachimKon
- Aktywny

Jakie kamery IP wybrać?
Cześć,
Chciałbym zapytać Was jakie kamery zewnętrzne IP wybrać, jeżeli chodzi o dobry stosunek jakości do ceny? Szukam przede wszystkim sprawdzonych rozwiązań i też najlepiej z opcją detekcji, alarmem i w wersji obrotowej.
Z góry dzięki!
Chciałbym zapytać Was jakie kamery zewnętrzne IP wybrać, jeżeli chodzi o dobry stosunek jakości do ceny? Szukam przede wszystkim sprawdzonych rozwiązań i też najlepiej z opcją detekcji, alarmem i w wersji obrotowej.
Z góry dzięki!
Re: Jakie kamery IP wybrać?
Myślę, że możesz tutaj sprawdzić propozycje modeli od JBPartner, ponieważ z tego co widzę spełnią twoje oczekiwania jak m.in KZ5, który dostępny jest w niezłej cenie, do tego dość prosty w montażu i obsłudze, a samo wykonanie raczej nie pozostawia zastrzeżeń w zakresie jakości obrazu, czy też działania alarmu oraz detekcji.
No rzeczywiście brzmi to ciekawie, też wydaje mi się że systemy bezprzewodowe już tak dobrze się rozwinęły że raczej nie ma potrzeby kupować całej instalacji która jest dużo droższa i jeszcze dodatkowo jest ciężka w montażu.
Kilka modeli znajdziesz na pewno u nas w dziale: https://www.skynet.pl/category/inteligentny-dom w razie pytań pomożemy 
Tutaj rzeczywiście się zgodzę, bo JBPartner przygotował kilka ciekawych propozycji co do kamer zewnętrznych i dobrze, że z rozbudowaną bazą funkcji jak wysoka jakość obrazu, detekcja ruchu z alarmem, diody podczerwieni do zachowania odpowiedniej widoczności nocą, czy też łatwą funkcjonalnością na telefonie oraz komputerze. Dlatego warto abyś po prostu odwiedził ich sklep i sprawdził też inne propozycje które będą dla Ciebie odpowiednie. Pozdrawiam!
Na pewno to jedno z najwygodniejszych opcji do zachowania pewności w zakresie bezpieczeństwa domu podczas naszej nieobecności. Wystarczy dobra łączność Wifi aby można było mieć pełny podgląd co dzieje się w domu, a w przypadku niektórych kamer od JBPartner możliwe jest również otrzymywanie powiadomień o wykryciu ruchu w wiadomości sms.
-
JoachimKon
- Aktywny

Ogromne dzięki za Wasze podpowiedzi w takim razie dziś postaram się sprawdzić specyfikację i jak cena również będzie w porządku to może w końcu się zdecyduję. Pozdrawiam i jak podejmę ostateczna decyzję to na pewno dam znać!
Zewnętrznej nie polecę, ale w biurze mamy zamontowaną na suficie mikavi ye2. Sprawdza się bardzo dobrze, wykrywa ruch i przesyła powiadomienie. Ma taki kąt nagrywania ze obejmuje spokojnie całe pomieszczenie, można się nią też dwukierunkowo komunikować.
Nie zgodzimy się z powyższym postem
kamery zewnętrzne są bardzo dobre, tylko należy odpowiednio je wybrać, ze swojej strony polecamy kamerę Netatmo https://www.skynet.pl/zewnetrzna-kamera ... ratis.html
-
FrankieeFran
- Zainteresowany

Takie kamerki o wysokiej jakości nie kosztują wcale drogo, sama się zdziwiłam jak zajrzałam na stronke medialove.pl Jest to sklep internetowy gdzie między innymi możecie w takie rozwiążania do domu, czy też do firmy zaopatrzyć. Sama zastanawiam się czy na to nie postawić u siebie
A widziałaś kamerę Netatmo z funkcją rozpoznawania twarzy?FrankieeFran pisze:Takie kamerki o wysokiej jakości nie kosztują wcale drogo, sama się zdziwiłam jak zajrzałam na stronke medialove.pl Jest to sklep internetowy gdzie między innymi możecie w takie rozwiążania do domu, czy też do firmy zaopatrzyć. Sama zastanawiam się czy na to nie postawić u siebie
Nie polecę bo nie używam
nie mówię, że są złe. Sam używam modelu mikavi jak pisałem wcześniej i takie rozwiązanie mi pasuje.
nieduży koszt, łatwa do zamontowania, w zupelności mi wystarcza
nieduży koszt, łatwa do zamontowania, w zupelności mi wystarczaRe: Jakie kamery IP wybrać?
Instalacje alarmowe i systemy monitoringu to najlepszy sposób ochrony nieruchomości przed włamaniem i napadem.
Zajmujemy się kompleksowymi usługami z zakresu elektronicznych systemów zabezpieczeń.
Oferujemy profesjonalny dobór elementów systemu, bezpłatne analizy i konsultacje a także wycena oraz dojazd do klienta.
Zajmujemy się kompleksowymi usługami z zakresu elektronicznych systemów zabezpieczeń.
Oferujemy profesjonalny dobór elementów systemu, bezpłatne analizy i konsultacje a także wycena oraz dojazd do klienta.
Może zainteresuje Cię kamera ze sztuczną inteligencją i funkcją rozpoznawania twarzy, obiektów i zwierząt. Tu zobaczysz jak to wygląda w praktyce
https://www.youtube.com/watch?v=GM2xR62cNKI
https://www.youtube.com/watch?v=GM2xR62cNKI
Mamy bardzo pozytywne doświadczenia jeśli chodzi o współpracę z firmą Savas pod kątem firmowego monitoringu. Wykonanie instalacji przez nich a potem również kompleksowa obsługa, bo dysponują także swoimi patrolami więc pod tym kątem człowiek nie musi się o nich martwić, można liczyć na to, że będą od A do Z zajmować się tą kwestią od montażu potem przez wykonanie takiej instalacji i obsługę również pod kątem patroli, które będą docierały w momencie, gdy coś się będzie działo.